Πάτρα: Αποχή από σήμερα έως 30 Απριλίου για τους πατρινούς δικηγόρους

λόγω του νέου δικαστικού χάρτη

Στην πανελλαδική αποχή από 23 έως 30 Απρίλιου 2024 συμμετέχει ο  Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, για το νέο δικαστικό χάρτη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα 22/4/2024 αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα ακροατήρια, από την Τρίτη 23-4-2024 μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30-4-2024, ως αντίδραση στην προγραμματισμένη ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το «Νέο δικαστικό χάρτη».  

Κατά τις ημέρες της αποχής θα χορηγείται άδεια: Σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής-προθεσμίας, συμπεριλαμβανομένων και δικονομικών ενεργειών (προτάσεις, προσθήκες, ανταγωγές, παρεμβάσεις, προσεπικλήσεις κ.τ.λ.),  οι οποίες  εξαρτώνται από την ημερομηνία καταθέσεως  αγωγής κατά την (νέα) τακτική διαδικασία καθώς και κατά τη διαδικασία μικροδιαφορών, για τις οποίες καταληκτική ημέρα της προθεσμίας είναι η ημέρα αποχής.

Σε περιπτώσεις παραγραφών και αποσβεστικών προθεσμιών, συμπεριλαμβανομένων των δικονομικών. Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι (6) έτη στον α’ και επτά (7) έτη στον β’ βαθμό και στα κακουργήματα συμπληρωμένα δεκαπέντε (15) έτη στον α΄ βαθμό και δεκαοκτώ (18) έτη στο β’ βαθμό. Σε ποινικές δίκες β’ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης.

Σε περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων, εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκαμήνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.

Σε αυτόφωρα και συνοδείες.

Διαβάστε επίσης