Καιρός: Αφρικανική σκόνη θα "πνίξει" σήμερα την Πάτρα – Αποπνικτική ατμόσφαιρα με 30 βαθμούς και λασποβροχή ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Η αφρικανική σκόνη θα καλύψει την Πάτρα, αλλά και όλη την χώρα σήμερα, καθώς βρίσκεται στην κορύφωσή του το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από την Σαχάρα, που ευκολύνεται από τους ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν.

Ο καιρός θα είναι αποπνικτικός, δεδομένου ότι η αφρικανική σκόνη σε συνδιασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας θα κάνει την κατάσταση δύσκολη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση στην Πάτρα θα επικρατήσει συννεφιά, με την θερμοκρασία να ξεπερνά και τους 30 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν και τα 5 μποφόρ.

Αιτία για την επέλαση της αφρικανικής σκόνης είναι οι θυελλώδεις ανατολικοί – νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα φθάνουν τα 8 μποφόρ, με ριπές που θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Θα φέρουν λασποβροχές στα κεντρικά και τα βόρεια, θα μεταφέρουν σκόνη, συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Κρήτη την ίδια στιγμή που στη Φλώρινα θα έχουν 12 βαθμούς.

Στο "κόκκινο" η Πάτρα τις μεσημβρινές ώρες, καθώς θα καλυφθεί από αφρικανική σκόνη.

Διαβάστε επίσης