Πάτρα: Ποιος έδειρε τους συμβασιούχους; Το χρονικό της ανακατάληψης του Δημαρχείου , η ένταση και η ..."ψευδής" είδηση

Η δημοτική αρχή εξακολουθεί να διαψεύδει πως υπήρξε ξυλοδαρμός δύο συμβασιούχων από μέλη του ΚΚΕ με την αντιπολίτευση να «δείχνει» τον Δήμαρχο ως ηθικό αυτουργό, αφού ουσιαστικά όπως δηλώθηκε, οργανώθηκε επιχείρηση ανακατάληψης στις 5.30 το πρωί από 300 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όταν η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στις 10 άρα δεν είχαν λόγο παρουσίας εκεί… από τη νύχτα. Την άποψη αυτή εξέφρασαν κυρίως οι κύριοι Κώστας Σβόλης και Πέτρος Ψωμάς.

Στο παραπάνω ερώτημα δεν έχει απαντήσει η δημοτική αρχή. Δηλαδή για ποιο λόγο βρέθηκαν όλοι αυτοί από τις 5.30 «αξημέρωτα» στο Δημαρχείο. Όμως απάντησε το εξής: «“Καταγγέλλουμε τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται από δημοσιογράφους για δήθεν ξυλοδαρμούς και επιθέσεις, και την προσπάθεια συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα! Ο λαός της Πάτρας ξέρει καλά ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, βάζοντας την Δημοτική Αρχή στο στόχαστρο. Τους λέμε, όμως, να μην ελπίζουν! Όση λάσπη και να ρίξουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια»!

Στη συνέχεια στην ομιλία του ο κ. Πελετίδης ανέφερε: «Σήμερα το πρωί, διακινήθηκε και αναπαράχθηκε μια ακόμα αθλιότητα ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα, που υποκινούν την κατάσταση και παίζουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των εργαζομένων. Μίλησαν για δήθεν κουκουλοφόρους, που εμφανίστηκαν μέσα στη νύχτα διαπληκτιστήκαν με τους εργαζόμενους που είχαν καταλάβει το Δημαρχείο, τους χτύπησαν και το Δημαρχείο άνοιξε. Τι είναι αυτό; Αγωνία των εμπνευστών της κατάστασης για το πώς θα δυσφημίσουν την Δημοτική Αρχή. Τρέχουν οι άθλιοι να αναπαραγάγουν ένα ψέμα με κοντά ποδάρια και να το παρουσιάσουν ως αλήθεια. Έχουμε το κούτελό μας καθαρό και πορευόμαστε με την αλήθεια, που δεν θέλει «φτιασίδωμα» για να παρουσιαστεί, γιατί είναι η αλήθεια»!

Οι δύο συμβασιούχοι πάντως περιέγραψαν τι συνέβη: Ο ένας χτυπήθηκε με μπουνιές στην κοιλιά και ο άλλος με μπουνιές στο πρόσωπο και την κοιλιά. Απομένει να δούμε αν σήμερα θα υπάρξει νέα κινητοποίηση από πλευράς συμβασιούχων μετά τη μήνυση που κατέθεσαν.

ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. Ο ΣΒΟΛΗΣ

«Ζητάμε από την ΕΛΑΣ να «ανοίξουν» οι κάμερες που υπάρχουν στο σημείο και στην γύρω περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το τι ακριβώς έχει γίνει. Παράλληλα, ζητάμε ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για πιθανό ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα στο Υπουργείο Εργασίας, στο οποίο θα είμαστε παρόντες. Τέλος, ζητάμε την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ειπωθούν οι αλήθειες ενώπιον των πατρινών τόνισε ο Κώστας Σβόλης.

ΑΪΒΑΛΗΣ: ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΒΙΑ

“Η παράταξη “Πάτρα Σπουδαία και Πάλι” εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τα γεγονότα που καταγγέλλεται ότι έλαβαν χώρα σήμερα τα ξημερώματα σε βάρος συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου. Η αυτονόητη καταγγελία των ξυλοδαρμών πρέπει να γίνει άμεσα και από τη δημοτική αρχή. Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναζητηθούν και να λογοδοτήσουν» τόνισε ο επικεφαλής της Βασίλης Αϊβαλής.

ΠΕΤΡΟΣ ΨΩΜΑΣ: ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΡΕ;

«Επειδή το ζήτημα αποφασίζουν να μην το επανεκκινήσουν με μια «συγνώμη», επιλέγουν να καλύψουν τον πανικό τους με άκρατο λαϊκισμό. Ο μεγάλος πανικός προέκυψε την Πέμπτη 11 Απριλίου όταν μια φουρνιά συμβασιούχων έκανε κατάληψη στο Δημαρχείο. Πως απάντησε ο δήμαρχος μας; Βάζοντας όλα τα στελέχη του (καθένα, μάλιστα, με ξεχωριστή ανακοίνωση!) να καλέσουν τον κόσμο της Πάτρας σε κινητοποίηση την επομένη, «καπελώνοντας» ουσιαστικά τη δράση των διαμαρτυρόμενων. Κάλεσε κι όλα τα σωματεία που ορίζει το κόμμα. Πόσο λαϊκισμό, αλήθεια, αντέχει αυτή η πόλη; Το ερώτημα είναι ένα: Ποιος έδειρε τους συμβασιούχους;»;

ΘΕΩΝΗ ΚΥΡΙΤΣΗ: ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ

«Νιώθουμε ότι ο κ. Πελετίδης μάς εμπαίζει! Το 2018 παρότρυνε τους εργαζόμενους να πάνε δικαστικά να βρούνε το δίκιο τους και ότι θα είναι μαζί τους ο Δήμος. Αρχικά πήγε στο πλευρό τους, αλλά μετά τα άλλαξε! Όταν θέλεις να λέγεσαι φιλεργατικός δήμαρχος, οφείλεις να στηρίξεις το προσωπικό, τους εργαζόμενους που έχεις. Άλλωστε, τι παίρνουμε; 550 ευρώ λαμβάνουμε…» δήλωσε η εκπρόσωπος των συμβασιούχων Θεώνη Κυρίτση.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

05.20! Εκατοντάδες στελέχη του ΚΚΕ και ορισμένοι του Δήμου φθάνουν στο νέο Δημαρχείο που έχει αποκλειστεί από συμβασιούχους που κάνουν νυχτερινή βάρδια στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους.

Ωρα 5.20! Δύο συμβασιούχοι που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του Δημαρχείου (οδός Κορίνθου) καταγγέλλουν πως δέχονται επίθεση από 5 άτομα που ανήκουν στο ΚΚΕ (όπως είπαν) μια και τους κατηγόρησαν πως κάνουν κατάληψη στο Δημαρχείο.

Ωρα 5.40! Οι δύο άνδρες μαζί με άλλους συμβασιούχους φθάνουν στο κάτω μέρος της Πλ. Γεωργίου, στον πεζόδρομο της οδού Γεροκωστοπούλου και δέχονται πρώτες βοήθειες.

Ωρα 6.00 Ηδη το νέο Δημαρχείο έχει περικυκλωθεί από εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ και του Δήμου. Στο σημείο βρίσκονται ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς και ο πρώην αντιδήμαρχος Δ. Πελεκούδας.

Ωρα 6.10. Περιπολικό της Αστυνομίας καταφθάνει στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου και οι ένστολοι ακούν την καταγγελία των δύο συμβασιούχων που χτυπήθηκαν.

Ωρα 06.20. Οι δύο συμβασιούχοι κάνουν δηλώσεις σε κάμερα και περιγράφουν όσα τους συνέβησαν.

Ωρα 6.40 Το πρώτο ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα «ανεβαίνει» σε ενημερωτικά sites της Πάτρας.

Ωρα 7.00 Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς επικοινωνεί με δημοσιογράφους και διαψεύδει κάθε σχέση της δημοτικής αρχής με τα καταγγελλόμενα.

Ωρα 7.30 Οι συμβασιούχοι εκδίδουν ανακοίνωση, καταγγέλλουν το γεγονός και κάνουν λόγο για τραμπούκους που έφεραν και κοντάρια!

Ωρα 9.00 Ξεκινούν δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης οι οποίοι θεωρούν τον Κώστα Πελετίδη ηθικό αυτουργό όσων έγιναν.

 

Ωρα 9.30 Ενταση στους δρόμους με συμβασιούχους που θέλουν να πλησιάσουν το Δημαρχείο αλλά τους εμποδίζει η Αστυνομία με ΜΑΤ. Τελικά κάνουν συγκέντρωση στο ύψος της Κολοκοτρώνη.

 

Ωρα 09.40. Η Δημοτική Αρχή εκδίδει δελτίο Τύπου και τα βάζει με τους δημοσιογράφους δήθεν πως διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

 

Ωρα 10.30 Στην ομιλία του ο Κώστας Πελετίδης διαψεύδει το γεγονός και κατηγορεί όσους το φαντάστηκαν για να κάνουν προβοκάτσια στον Δήμο που ετοίμαζε συγκέντρωση υπέρ των συμβασιούχων.

 

Ωρα 12: Οι συμβασιούχοι κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα.

Γεγονός που σημαίνει πως η ΕΛΑΣ θα αναζητήσει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών καταστημάτων για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι δράστες του ξυλοδαρμού.

 

Ωρα 13.00 Ο Δήμος ανακοινώνει επίσημα πως σήμερα Δευτέρα θα έχει επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των συμβασιούχων.

(εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Διαβάστε επίσης