LIVE: Πολεμική κόλαση στη Μέση Ανατολή - Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία και Ιορδανία καταρρίπτουν drones από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο

Το σύνολο –ή σχεδόν το σύνολό τους- των drones-καμικάζι που εκτόξευσε νωρίτερα το Ιράν καταρρίφθηκε, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, περισσότερα από 100 ιρανικά drones έχουν ήδη αναχαιτιστεί εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου «σε σύνολο εκατοντάδων που εκτοξεύθηκαν προς τη χώρα».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τα drones καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Νωρίτερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι «περισσότερα από 100 drones-καμικάζι» -η ίδια φράση που χρησιμοποιείται και τώρα- κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι στρατιωτικοί σχηματισμοί των ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ. Οι ίδιοι αρνήθηκαν ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των drones που καταρρίφθηκαν και τις ακριβείς τοποθεσίες.

Στο μεταξύ, τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού και ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ. Σειρήνες ηχούσαν γύρω στις 02:00 (ώρα Ελλάδος και Ισραήλ) σε πολλές πόλεις του νοτίου  Ισραήλ, μεταξύ των οποίων τη Μπιρσέμπα, τη Ντιμίνα, τη Νεβατίμ και άλλες.

Ισραηλινές πηγές, επικαλούμενες αξιωματούχους της Ιορδανίας αναφέρουν ότι «μαχητικά αεροσκάφη της Ιορδανίας κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones τα οποία ίπταντο πάνω από τη βόρεια και κεντρική Ιορδανία με κατεύθυνση προς το Ισραήλ». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποια drones καταρρίφθηκαν στην πλευρά ιορδανική πλευρά της Κοιλάδας του Ιορδάνη και κατευθύνονταν προς το Ισραήλ και κάποια άλλα κοντά στα σύνορα Ιράκ- Συρίας.  

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μαχητικά αεροσκάφη της RAF έχουν ήδη απογειωθεί από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου καθώς και από αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ. Πληροφορία που ακόμη δεν επιβεβαιώνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ιορδανία κατέρριψε ιρανικά drones

Ιορδανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Ιορδανίας, τα οποία κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε προειδοποιήσει την Ιορδανία να μην προβεί σε ενέργειες υποστήριξης του Ισραήλ στη διάρκεια των αντιποίνων της Τεχεράνης για την πρόσφατη επίθεση στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι «καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή ανέφερε: παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Ιορδανίας κατά τη διάρκεια των αντιποίνων… και εάν συμμετάσχει σε οποιαδήποτε ενέργεια (υποστήριξης του Ισραήλ), θα είναι ο επόμενος στόχος».

 

 

 

 

LIVE: Εξαπολύσαμε δεκάδες drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης - Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος!

protothema.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ