Θέλετε να σταματήσετε την τριχόπτωση; Αυτά είναι τα 3 καλύτερα «όπλα», σύμφωνα με τους ειδικούς

Έχουν αρχίσει να πέφτουν τα μαλλιά σας και αγχώνεστε γιατί δεν γνωρίζετε τι να κάνετε; Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση και να αποκτήσει δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Δείτε με ποιο τρόπο.

Το καλύτερο όπλο είναι η ισορροπημένη διατροφή, επισημαίνουν οι ειδικοί και τονίζουν ότι για την καταπολέμηση της αραίωσης και της πτώσης των μαλλιών, τα συμπληρώματα βιταμίνης D, βιοτίνης και κολοκυθόσπορου είναι ό,τι καλύτερο.

Ενσωματώνοντας αυτά τα συμπληρώματα στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε όχι μόνο να διατηρήσετε υγιή μαλλιά αλλά και να βελτιώσετε τη συνολική σας εμφάνιση. Αυτά τα βασικά συμπληρώματα θα κάνουν τα μαλλιά σας να λάμπουν από μέσα.

Διαβάστε τι σας συμβουλεύουν η Dr. Elaine F. Kung, δερματολόγος και ιδρύτρια του Future Bright Dermatology και η δερματολόγος Dr. Enrizza P. Factor, οι οποίες μίλησαν στο SHEFINDS και σας αποκαλύπτουν τι να κάνετε και ποια συμπληρώματα χρειάζεστε για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Βιταμίνη D

Ενώ μπορεί να συνδέετε τη βιταμίνη D με την ηλιοφάνεια και την υγεία των οστών, αυτό το θρεπτικό συστατικό παίζει επίσης σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας. Η Kung λέει ότι «μελέτες δείχνουν ότι η γυναικεία φαλάκρα μπορεί να βελτιωθεί με τη συμπλήρωση της διατροφής με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D».

Η Factor σημειώνει ότι «η κατανάλωση μιας διατροφής που στερείται των σωστών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D, μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση». «Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής με βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών, ειδικά αν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση λόγω κακής διατροφής» προσθέτει.

Βιοτίνη

Αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη Β βρίσκεται συχνά στις αγαπημένες σας τροφές και στα προϊόντα για τα μαλλιά και μπορεί επίσης να ληφθεί ως συμπλήρωμα. Η Factor σημειώνει ότι η βιοτίνη είναι επίσης γνωστή ως βιταμίνη Β7 ή βιταμίνη Η και αποτελεί μέρος των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των μαλλιών, η βιοτίνη είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στον κόσμο της ομορφιάς, καθώς σας βοηθάει να ξαναβγάλετε μακρύτερες, υγιέστερες και πληρέστερες τούφες και να σταματήσει η αραίωση των μαλλιών σας.

Σύμφωνα με την Factor, «η έλλειψη βιοτίνης στη διατροφή σας μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών ή ακόμη και να προκαλέσει τριχόπτωση. Ευτυχώς, η διόρθωση της ανεπάρκειας αυτού του θρεπτικού συστατικού μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της τριχόπτωσης και να προωθήσει τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών σας».

Η ύπαρξη επαρκούς βιοτίνης στον οργανισμό συμβάλλει σε μακρύτερα, ισχυρότερα, πιο λαμπερά μαλλιά και σε καλύτερη ελαστικότητα του δέρματος. Η βιοτίνη βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία βοηθά τους θύλακες των τριχών να παράγουν καλύτερης ποιότητας μαλλιά και περισσότερα.

Λάδι από σπόρους κολοκύθας

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ένα συμπλήρωμα κολοκυθόσπορου μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν αραιά μαλλιά.

Το λάδι από τους σπόρους της κολοκύθας μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση και λάμψη του δέρματος και στην ενίσχυση των μαλλιών όπου χαρίζει λάμψη, ιδίως στα ξηρά και ταλαιπωρημένα, τονώνει τις ρίζες και συντελεί δυναμικά κατά της τριχόπτωσης.

Οι ειδικοί τονίζουν, ωστόσο, ότι είναι πάντα απαραίτητο να επισκέπτεστε έναν δερματολόγο να αποφασίσετε ποιο συμπλήρωμα να πάρετε και ποια λύση είναι καλύτερη για τη δική σας αραίωση.

Το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά σας εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία, η γενετική και η διατροφή. Αν και δεν μπορείτε να αλλάξετε παράγοντες όπως η ηλικία και η γενετική, η διατροφή είναι ένα πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε, αναφέρουν οι ειδικοί.

Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση μιας διατροφής που στερείται των σωστών θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής με τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών και δυνατών μαλλιών.

Τι να τρώτε

Η Factor συνιστά τροφές όπως τα όσπρια. Οι φακές, για παράδειγμα, είναι γεμάτες με εννέα βασικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β και της βιοτίνης. Σας συμβουλεύει επίσης να τρώτε περισσότερα αυγά, καθώς περιέχουν επίσης Β12, βιταμίνες Α και Ε, σίδηρο και βιοτίνη.

«Αυτό που τρώτε μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία των μαλλιών σας» τονίζει η ίδια και συνιστά να εντάξετε στη διατροφή σας ξηρούς καρπούς, σπόρους, συκώτι, γλυκοπατάτες, μανιτάρια και μπανάνες που είναι τροφές πλούσιες σε βιοτίνη.

https://www.oloygeia.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ