Πάτρα: Ρεσιτάλ πιάνου του Ι. Ποταμούση

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος πιανίστας, με δυναμική παρουσία τόσο στα Αραβικά Εμιράτα και την Αμερική, όσο και στην Ελλάδα,Ιωάννης Ποταμούσης, έρχεται στην Πάτρα καλεσμένος της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής και μας υπόσχεται ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ με ένα πολύ λαμπερό και απαιτητικό πρόγραμμαμε έργα C. Debussy, E. Granados, F. Chopin και F. Liszt.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 και ώρα 21:00 στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ (γενική είσοδος) και 8 ευρώ (φοιτητές και άνεργοι) και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», Καραϊσκάκη 147 (Καθημερινά 11:00-17:00).

H είσοδος για τα μέλη της Λέσχης είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου από το Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ιωάννη Ποταμούση

Χαρακτηρίστηκε ως «Έλληνας βιρτουόζος» από τους κριτικούς του NewJerseyPress και ως «Κολοσσός των πλήκτρων» από την εφημερίδα Passiatempo. Η εφημερίδα KölnerStadtAngeiger έγραψε για την ερμηνεία του στο πέμπτο κοντσέρτο του Μπετόβεν: «...ο Ιωάννης Ποταμούσης εντυπωσίασε το κοινό με την δυναμική παρουσία καθώς και με την δυνατότητα που έχει να δημιουργεί διάλογο με την ορχήστρα», «εκπληκτική δεξιοτεχνία....μοναδική ατμόσφαιρα» έγραψε η Cincinnati Post. Η Voice of America έγραψε «Ο Ιωάννης Ποταμούσης στο ντεμπούτο του στoSymphonySpace στο Manhattan ερμήνευσε το πρώτο κοντσέρτο του Tchaikovsky με τεράστια επιτυχία. Απέσπασε κολακευτικά σχόλια και κριτικές». Η εφημερίδα GulfNews για τις συναυλίες του στο Dubai έγραψε : «...αξίζει να ακούει κανείς τον πιανίστα Ιωάννη Ποταμούση να ερμηνεύει την Ισπανική Ραψωδία του Liszt. Καθώς τον παρακολουθούσαμε να ταυτίζεται με την μουσική, μαζί του και εμείς γοητευτήκαμε από τη μουσική η οποία μας έκοψε κυριολεκτικά την ανάσα....» «....όλοι θα έπρεπε να δουν και να ακούσουν τον Ιωάννη Ποταμούση στην σκηνή· μπορεί να είναι θυελλώδης κάποιες φορές, με χιούμορ κάποιες άλλες, ενώ μπορεί να γίνει και απαλός σαν αέρας».

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή αλλά και Αμερική. Στην Ελλάδα έχει εμφανισθεί με την ΚΟΑ το 2000 αλλά και στο διεθνές φεστιβάλ της Σύμης. Έχεισυμπράξειωςσολίστμεπολλέςορχήστρες: New Amsterdam Symphony Orchestra, Collegium Music Koeln, the New Jersey City Symphony Orchestraκά.

Κατάτηνπερίοδοτωνσπουδώντουαπέσπασεσημαντικάβραβείασεδιεθνείςδιαγωνισμούς, πχστον World Piano Competition στο Cincinnati, International Piano Concerto Competition της NASO, New York. Στην Ελλάδα έχει επίσης βραβευθεί με το βραβείο Μυκονίου σε διαγωνισμό πιάνου που διοργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών το 1998.

Από το 2015 στο AbuDhabi είναι ο συν-ιδρυτής της σειράς συναυλιών για νέους καλλιτέχνες «Pollen- spreading the seeds of Music» και καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού νέων καλλιτεχνών υπό την αιγίδα της NSO AbuDhabi. Διατελεί μέλος της κριτικής επιτροπής όλων των μεγάλων διαγωνισμών πιάνου στα ΗΑΕ συμπεριλαμβανομένου και του διαγωνισμού Chopin στο AbuDhabi, ενώ είναι ταυτόχρονα ο υπεύθυνος της σχολής του πιάνου του BrightonCollege, AbuDhabi καθώς και καθηγητής πιάνου στο NewYorkUniversityAbuDhabi. Επίσης από το 2022 συγκαταλέγεται στη λίστα των SteinwayArtists. Οι ηχογραφήσεις του υπάρχουν στις πλατφόρφεςSpotify, AppleMusic, AmazonMusicYouTubeMusic σε παραγωγή της εταιρείας SubwaysMusic.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ