Anne Hathaway: Πώς καταφέρνει να δείχνει τόσο φρέσκια;

Θα μπορούσε εύκολα να κρύψει 10 χρόνια από την πραγματική της ηλικία, καθώς το πρόσωπό της διατηρεί τη φρεσκάδα του όλα αυτά τα χρόνια. Τι μυστικά όπλα έχει, λοιπόν, η διάσημη ηθοποιός στην beauty routine της;

Την πρωτοείδαμε στην τηλεοπτική σειρά Get Real πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’90 κι έπειτα τη μάθαμε καλά μέσα από τις ταινίες της, “Brokeback Mountain”, “Interstellar”, “The Dark Knight rises” και φυσικά “The Devil wears Prada” μεταξύ άλλων. Έχει κερδίσει Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Les Misérables και στα 41 της χρόνια είναι μητέρα 2 παιδιών. Θα έλεγε κανείς ότι ο χρόνος και η πορεία της θα είχαν αφήσει τα σημάδια τους επάνω της. Κι όμως. Η Anne Hathaway διατηρεί μια παιδική φρεσκάδα και νεότητα στο πρόσωπό της, σαν αυτή που την πρωτογνωρίσαμε, με πολύ μικρές αλλαγές. Κι όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, το DNA της είναι σίγουρα ευνοϊκό. Από εκεί και πέρα, όμως, κάνει και η ίδια πράγματα για τον εαυτό της και τη φροντίδα του δέρματός της, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τη νεανική της όψη και δείχνοντας αρκετά μικρότερη από την πραγματική της ηλικία.

Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές και η ίδια, έχει ευαίσθητο δέρμα, γι’ αυτό και είναι πολύ συνεπής στον καθαρισμό του και την εφαρμογή αντιηλικής προστασίας χειμώνα-καλοκαίρι. Εκτός, όμως, από τα βασικά της ενυδάτωσης, απολέπισης, καθαρισμού και αντιηλιακού, έχει και κάποια ακόμη «μυστικά».
 

Χρησιμοποιεί μάσκα ματιών
Προτιμά μάσκες ματιών με ρετινόλη, που ενισχύουν το κολλαγόνο και την ελαστικότητα, ενώ παράλληλα αυξάνει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών για να αποκαλύψει φρέσκο, σφριγηλό και νεανικό δέρμα. Επειδή η Anne έχει πραγματικά ευαίσθητο δέρμα, επιλέγει προϊόντα περιποίησης που καταπραΰνουν και θρέφουν το δέρμα της.

Αξιοποιεί την… κατάψυξη
Υπάρχουν διάφορα ειδικά beauty tools που μπαίνουν στην κατάψυξη, όπως ice roller, freeze balls κ.ο.κ. και μετά χρησιμοποιούνται για μασάζ στο δέρμα, ενώ είναι ιδανικά για την τόνωση της κυκλοφορίας, την απομάκρυνση ρύπων, την αποτοξίνωση και την εξάλειψη του πρηξίματος, ενώ παράλληλα καθαρίζουν τους πόρους για μια καθαρή, φρέσκια επιδερμίδα. Η Anne Hathaway τα χρησιμοποιεί ανελλιπώς και δηλώνει ότι της άλλαξαν τη ζωή.

Έχει τη δική της ιεροτελεστία ενάντια στο στρες
Το άγχος μπορεί να προκαλέσει χάος στο δέρμα, με το σώμα να παράγει περισσότερη κορτιζόλη, η οποία μπορεί να διεγείρει την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε ξεσπάσματα. Η Anne Hathaway αντιμετωπίζει το άγχος, με το δικό της τρόπο: Ρυθμίζει ένα χρονόμετρο για 12 λεπτά και σε αυτό το διάστημα γράφει όλες τις ανησυχίες της σε ένα χαρτί. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σκίζει τη σελίδα και της βάζει φωτιά. «Όλη αυτή η ενέργεια, αυτή η αγωνία, αυτή η οργή - όλα γίνονται καπνός», όπως λέει η ίδια.