Γιώργος Κυριακόπουλος: Η δολοφονία της άτυχης νεαρής κοπέλας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα αποκαλύπτει την διαλυμένη χώρα που ζούμε

Με αφορμή το έγκλημα  έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ο αναπληρωτής Συντονιστής του  Τμήματος Προστασίας του Πολίτη της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δολοφονία της άτυχης νεαρής κοπέλας από τον γειτονικό μας νόμο, έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων αποκαλύπτει την διαλυμένη χώρα που ζούμε.

Η ασφάλεια των πολιτών προμετωπίδα της σημερινής κυβέρνησης το 2019,  καταρρέει ακόμα κ στον εξωτερικό χώρο ενός αστυνομικού τμήματος.

Διαλυμένα αστυνομικά τμήματα με τεράστιες πολυεπίπεδες ελλείψεις προσωπικού, μέσων, εκπαίδευσης, καταγγέλλονται συχνά από τους  αρμόδιους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών, αλλά κανείς δεν συγκινείται, αντίθετα όλα παραπέμπονται στις παθογένειες του κράτους, όταν συμβαίνει ένα γεγονός που εξοργίζει την κοινή γνώμη.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί κ στον νομό μας από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού,  λόγω συνταξιοδότησης, χωρίς ενίσχυση από τις πρόσφατες μετακινήσεις.

Ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την ανάληψη των καθηκόντων του υποσχόταν άμεσες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα κ ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται, ότι με το πέρασμα του κυβερνητικού χρόνου της ΝΔ, δεν αλλάζει τίποτα, αντίθετα όλα εξαρτώνται από την τύχη.

Η Χώρα χρειάζεται παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα κ ειδικά στον χώρο της ασφάλειας των πολιτών, με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μοντέλο αντιμετώπισης του εγκλήματος, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως όφειλε, επανέφερε, για μία ακόμη φορά, την πρότασή του για την αναγνώριση της γυναικοκτονίας, με την ελπίδα να υψωθεί ένα νομοθετικό ανάχωμα απέναντι στις συγκεκριμένες εγκληματικές συμπεριφορές, οι οποίες φτάνουν, δυστυχώς, μέχρι τη δολοφονία κάτι που αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ