Ξέρανε τη Βίρτους Μπολόνια με Ναν σε νεκρό χρόνο και αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός!

Ο Κέντρικ Ναν υπέγραψε το αγχωτικό διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στην Μπολόνια, σκοράροντας at the buzzer για το τελικό 81-79 υπέρ των πρασίνων στην 32η αγωνιστική της EuroLeague.

Ζόρικο διπλό (79-81), αλλά απολύτως κομβικό στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, πήρε ο Παναθηναϊκός AKTOR το βράδυ της Παρασκευής (29/3) στην Μπολόνια. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 17 πόντους (19-36, 13'), αλλά είδε την Μπολόνια να ψαλίζει σιγά-σιγά τη διαφορά και να προσπερνάει με 76-74 στα 1'54" πριν το τέλος. Ένα γκολ φάουλ του Μάριους Γκριγκόνις στα 32" πριν το τέλος και ένα παλικαρίσιο καλάθι του Κέντρικ Ναν at the buzzer ήταν αυτά που έσωσαν τους πράσινους.

Νίκη με... φόντο το Final Four πανηγύρισε ο «ψυχωμένος» Παναθηναϊκός Aktor στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια. Με floater του Κέντρικ Ναν at the buzzer οι «πράσινοι» πέρασαν από την έδρα των Ιταλών και... τρέλαναν το κοινό τους, φτάνοντας σε ένα σπουδαίο διπλό.

Με την νίκη αυτή η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβηκε στο 21-11 και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με τη 2η θέση της regular season. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός Aktor θέλει πια το 2Χ2 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και την Άλμπα Βερολίνου (εντός) για να... σφραγίσει το καλύτερο δυνατό ζευγάρωμα στον δρόμο για το Βερολίνο.

Ο Κέντρικ Ναν (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, βάζοντας το σουτ που έκρινε τα πάντα και... έλυσε μια δύσκολη αναμέτρηση για το «τριφύλλι».

Ωστόσο, αμέτρητα credits πηγαίνουν -ξανά- στον ασταμάτητο Κώστα Σλούκα. Σε 32' στο παρκέ ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έβαλε 20 πόντους, κατέβασε 4 ριμπάουντ, «έβγαλε» πολύτιμες νίκες και με 21β. στο σύστημα αξιολόγησης πήρε τον τίτλο του MVP της βραδιάς. Σημαντικοί κατά διαστήματα και οι Τζέριαν Γκραντ (13π., 3ρ., 3ασ., 3κλ.), Ματίας Λεσόρ (10π., 9ρ.), Μάριους Γκριγκόνις (12π.).

Στην αντίπερα όχθη, το δίδυμο Τορνίκε Σενγκέλια (19π.) - Μάρκο Μπελινέλι (17π.) έφερε την ομάδα του Λούκα Μπάνκι πίσω από το -17, αλλά στο φινάλε η ποιότητα του Ναν ήταν εκείνη που έκρινε τα πάντα.

sport24.gr - sdna.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ