Δίκη Πισπιρίγκου: Αυλαία έπειτα από 99 συνεδριάσεις - «Έχω ασκήσει ήδη έφεση» είπε η 35χρονη (ΦΩΤΟ)

Εμφανώς εκνευρισμένη απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου

«Έπειτα από 99 συνεδριάσεις, λύεται η συνεδρίαση» είπε η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε την καταδικασμένη πλέον σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πως μπορεί να ασκήσει έφεση, με την 35χρονη να απαντά: «Την έχω ασκήσει ήδη».

Νωρίτερα την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης για διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση του αδικήματος της ψεύδους κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς που κατέθεσαν στην υπόθεση αποφάσισε το δικαστήριο, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως.

pirpisigou_out1

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της 35χρονης, απορρίπτοντας ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματά της (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου).

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση - «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της προωτότοκης κόρης της πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τετραπληγικό.

Στη συνέχεια, βάσει του κατηγορητηρίου που έκανε δεκτό το δικαστήριο, η κατηγορούμενη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.
 

Κούγιας για τα ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη - Δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

Ισόβια για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Ομόφωνα ένοχη η μητέρα από την Πάτρα, για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας

1000032586-01

Με πληροφορίες από protothema, enikos

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ