Εξεταστική για Τέμπη: Έκανε... κατάληψη στην αίθουσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Άνω- κάτω έγινε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, μετά την εισβολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην αίθουσα, πριν ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή. Η κυρία Κωνσταντοπούλου μπήκε στην αίθουσα παρότι δεν είναι μέλος διότι είχε αποβληθεί καθώς υπερασπίζεται οικογένεια θύματος.

Αρχικά, λόγω της παρουσίας της δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσει η συνεδρίαση και ο πρόεδρος της Επιτροπής απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Κρίθηκε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορούσε μεν να παραμείνει στην αίθουσα, αλλά όχι και να λάβει το λόγο. Ωστόσο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε μόνη της το λόγο, έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλει αίτημα εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής και είπε ότι είχε κάνει γνωστό στον πρόεδρο της Βουλής την πρόθεσή της να είναι στην Επιτροπή. 

Η συνεδρίαση εν μέσω φωνών, διακόπηκε περίπου στις 4.30 το απόγευμα για μία ώρα, ενώ οι εργασίες θα μεταφερθούν στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια από χθες μιλώντας στο OPEN είχε προαναγγείλει πρόταση μομφής στο προεδρείο.

Οι βουλευτές των κομμάτων  είχαν εκφράσει την δυσφορία τους στους διαδρόμους κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό ακτιβισμό και σόου. Άλλοι σχολίαζαν ότι είναι απαράδεκτη η στάση της κ. Κωνσταντοπουλου και κωλυσιεργεί την διαδικασία.

Πάντως, όσα λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη.

Για να υπάρχει αίτημα εξαίρεσης πρέπει να κατατεθεί από μέλος της Επιτροπής, είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος, επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού της Βουλής, εξήγησε γιατί δεν μπορεί να γίνει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Εξεταστικής. «Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι συμπεριφορά αυτή προέδρου κόμματος», λέει ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη, ωστόσο η κα Κωνσταντοπούλου επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της, με τον κ. Μακρόπουλο να μιλά για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές.

Μετά από 15 περίπου λεπτά αντεγκλήσεων, η επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της που διεξάγετο στην αίθουσα 223 της Βουλής, και όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, θα συνεχιστεί στις 17:30 στην αίθουσα της ολομέλειας.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε: «Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία. Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων».

protothema.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ