Ο Π. Νταβλούρος στην τελική ευθεία για τις Πρυτανικές εκλογές: Για το συμφέρον του Πανεπιστημίου δεν πρόκειται να είμαι ούτε καλό, ούτε υπάκουο παιδί

Μπήκαμε λοιπόν στην την τελική ευθεία για τις πρυτανικές εκλογές.

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, 699 μέλη ΔΕΠ του ΠΠ καλούνται να εκλέξουν 6 μέλη του ΣΔ μεταξύ 14 υποψηφίων από 7 σχολές. Το εκλογικό σύστημα περιλαμβάνει την λεγόμενη ιεραρχική ψήφο, με απλά λόγια είναι σημαντικό για κάθε υποψήφιο να συγκεντρώσει όσες περισσότερες πρώτες ψήφους μπορεί. Μεταξύ των υποψηφίων και ο γνωστός και πολύ αγαπητός στην κοινωνία της πόλης καθηγητής καρδιολογίας κ. Περικλής Νταβλούρος.

Ο καθηγητής, που έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: παρά την ακαδημαϊκή του θέση και τη μεγάλη επιστημονική του καριέρα, βρίσκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία αρωγός στις ανάγκες των πολιτών και παρών με άποψη σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Οι επιστήμονες με το βεληνεκές του Περικλή Νταβλούρου, τις περισσότερες φορές χρειάζεται να παίρνουν αποφάσεις μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου για να σώσουν τη ζωή  ενός ανθρώπου.

Εκτός από την κατάρτισή τους, επιβάλλεται να έχουν αντίληψη και να αντιμετωπίζουν κάθε αντιξοότητα χωρίς χρονοτριβή.

Ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν, με πλούσια και επιτυχημένη επιστημονική και κοινωνική δράση, είναι απαραίτητος στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που διασφαλίζουν την αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και την ουσιαστική και παραγωγική σύνδεσή του με την πόλη της Πάτρας.

 Ο κ. Νταβλούρος έχει διαδράμει μια εντυπωσιακή πορεία στον χώρο της ιατρικής και της καρδιολογίας, είναι καταξιωμένος ως επιστήμονας, αλλά κ ικανότατος ως διευθυντής της Πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής, την οποία έχει κυριολεκτικά φέρει ανάμεσα στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα και διαχρονικά, εκφράζει τις θέσεις του για τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, με καθαρότητα, θάρρος και ειλικρίνεια. Ο ίδιος δηλώνει ότι στις ακαδημαϊκές διαδικασίες δεν χωράνε κομματικές παρεμβάσεις, ενώ προσθέτει με νόημα ότι οι πολιτικές θέσεις του καθενός κρίνονται καθημερινά από τον τρόπο που πορεύεται στην κοινωνία και στον χώρο εργασίας του.

Δηλώνει υπέρμαχος της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία. Μας διευκρινίζει ότι η δική του υποψηφιότητα είναι ανεξάρτητη με μόνο στόχο να υπηρετήσει την πανεπιστημιακή κοινότητα και το συμφέρον του ΠΠ όπως κάνει διαχρονικά από όποια θεσμική θέση κατείχε (διευθυντής παθολογικού τομέα, τακτικό μέλος ΔΣ ΠΓΝΠ, διευθυντής καρδιολογικής κλινικής).

Είναι αποδεδειγμένα άνθρωπος του διαλόγου, των συνθέσεων και της συνεργασίας, αλλά για όσοι γνωρίζουν καλά επιβεβαιώνουν ότι δεν διστάζει να συγκρουστεί όταν χρειάζεται προκειμένου για το δίκαιο των πολλών.

 Το tempo24 ρώτησε τον κ. Νταβλούρο ποιά χαρακτηριστικά εκτιμώνται στους ανθρώπους που διεκδικούν θεσμικές θέσεις. Μας απάντησε: Πιστεύω ότι η κοινωνία εκτιμά την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, τον καθαρό λόγο, το τεκμήριο εμπειρίας στην διοίκηση, την ικανότητα συνεργασίας, την αγωνιστικότητα και τις οργανωτικές ικανότητες. Ενώ προσέθεσε με νόημα. Η εξουσία (οποιασδήποτε μορφής), από την άλλη, ενίοτε αναζητά μεταξύ άλλων δύο χαρίσματα στους υποψηφίους: να είναι καλά παιδιά και υπάκουα. Το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι αν πρόκειται για το συμφέρον του Πανεπιστημίου Πατρών δεν μπορώ να είμαι τίποτε από τα δυο.

Σε επέμβαση, με τους συνεργάτες του, με τους φοιτητές του, με τον συνεργάτη του αρρυθμιολόγο κ Λεβεντόπουλο κ την σύζυγό του εντατικολόγο κ Βιργινια Μπλάνη

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ