Πώς θα αποκτήσετε πιο ίσια πλάτη

Ξεκινάμε την ημέρα μας με 3 εύκολες ασκήσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός σας και να συμβάλλουν σε μια πιο ίσια πλάτη με… αυτοπεποίθηση.

Η στάση του παιδιού
Η αγαπημένη αυτή διάταση, γνωστή και ως στάση του παιδιού, τεντώνει και επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη, τους γλουτούς και τους μηριαίους. Μπορεί επίσης να απελευθερώσει την ένταση στο κάτω μέρος της πλάτης και του αυχένα σας. Για να κάνετε αυτή τη στάση, καθίστε στις κνήμες σας με τα γόνατά σας ενωμένα και τις μύτες των ποδιών να κοιτούν προς τα πίσω. Διπλώστε προς τα εμπρός τους γοφούς σας και περπατήστε με τα χέρια σας μπροστά σας. Βυθίστε τους γοφούς σας πίσω προς τα πόδια σας. Αν οι μηροί σας δεν κατεβαίνουν μέχρι κάτω, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ή μια διπλωμένη κουβέρτα για στήριξη. Τοποθετήστε απαλά το μέτωπό σας στο πάτωμα ή γυρίστε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά. Κρατήστε τα χέρια σας τεντωμένα προς τα μπροστά. Αναπνεύστε βαθιά στο πίσω μέρος του θώρακα και της μέσης σας. Χαλαρώστε σε αυτή τη στάση για έως και 5 λεπτά συνεχίζοντας να αναπνέετε βαθιά.

Η στάση γάτα-αγελάδα
Η στάση αυτή βοηθά στην ανακούφιση από την ένταση στον κορμό, τους ώμους και τον αυχένα, ενώ προάγει την κυκλοφορία του αίματος και την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης. Για να κάνετε αυτή τη στάση, στηριχτείτε στα χέρια και τα γόνατά σας με το βάρος σας να ισορροπεί ομοιόμορφα μεταξύ των τεσσάρων σημείων. Εισπνεύστε για να κοιτάξετε προς τα πάνω, ρίχνοντας την κοιλιά σας προς το έδαφος καθώς τεντώνετε τη σπονδυλική σας στήλη. Εκπνεύστε και καμπυλώστε τη σπονδυλική σας στήλη προς το ταβάνι και βάλτε το πηγούνι σας στο στήθος σας. Συνεχίστε αυτή την κίνηση για τουλάχιστον 1 λεπτό. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτή την κίνηση και σε όρθια στάση, λυγίζοντας τα γόνατα, ακουμπώντας τα χέρια στο ύψος λίγο πιο πάνω από τα γόνατα και πραγματοποιώντας τα παραπάνω τεντώματα και καμπυλώσεις.

Το άνοιγμα του στήθους
Το άνοιγμα και το τέντωμα του στήθους σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας καθιστοί, γεγονός που τείνει να κάνει το στήθος σας να μπαίνει προς τα μέσα και να καμπουριάζετε. Για να κάνετε αυτή τη διάταση, σταθείτε με τα πόδια σας σε απόσταση περίπου στο πλάτος των γοφών ή καθίστε πάνω στις κνήμες σας. Φέρτε τα χέρια σας πίσω σας και πλέξτε τα δάχτυλά σας με τις παλάμες σας να πιέζονται μεταξύ τους. Πιάστε μια πετσέτα αν τα χέρια σας δεν φτάνουν το ένα το άλλο. Κρατήστε το κεφάλι, τον αυχένα και τη σπονδυλική σας στήλη σε μια γραμμή καθώς κοιτάτε ευθεία μπροστά. Εισπνεύστε καθώς σηκώνετε το στήθος σας προς το ταβάνι και φέρνετε τα χέρια σας προς το πάτωμα. Αναπνεύστε βαθιά καθώς κρατάτε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές. Απελευθερωθείτε και χαλαρώστε για μερικές αναπνοές. Επαναλάβετε τουλάχιστον 10 φορές. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να τεντώσετε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σας και προς τα πίσω, όπως στη φωτογραφία, κρατώντας μια μικρή πετσέτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ