Έτσι θα φτιάξετε τα καλύτερα γλυκά

Τα dos και τα don’ts είναι πολλά σε ό,τι αφορά τη ζαχαροπλαστική και η τήρησή τους μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ενός αριστουργήματος και μιας… πανωλεθρίας. Αυξήστε την πιθανότητα να πετύχετε το πρώτο, με τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στις ζύμες σας.

Προσέξτε το αλεύρι: Αποφύγετε την προσθήκη υπερβολικού αλευριού στην επιφάνεια που θα χρησιμοποιήσετε, όσο δελεαστικό κι αν είναι, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να στεγνώσει τη ζύμη σας. Διώξτε την περίσσεια αλευριού ή δοκιμάστε να την ανοίξετε ανάμεσα σε δύο στρώσεις μεμβράνης για να μην χρειάζεστε αλεύρι.
 

Φτιάχνουμε τέλειο banana bread χωρίς ζάχαρη και αλεύρι με συνταγή ειδικού

 Χρησιμοποιήστε κρύο βούτυρο: Πολλοί συνηθίζουν να λιώνουν το βούτυρο, αλλά στην πραγματικότητα το κρύο βούτυρο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια αφράτη υφή.

Ξεκούραση: Πάντα δίνετε χρόνο στη ζύμη σας να «ξεκουραστεί» μετά το ζύμωμα, ώστε να απορροφήσει τα υγρά και να πάρει όγκο. Το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο θα είναι ένα γλυκό με ανάλαφρη υφή.

Φέρτε τη σε θερμοκρασία δωματίου: Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο 30-40 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε για να την αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα διευκολύνει την επεξεργασία της.

Επιλέξτε τη μεσαία σχάρα στο φούρνο: Τοποθετήστε το γλυκό σας στη μεσαία σχάρα του φούρνου του φούρνου, ώστε να έχει ομοιόμορφη κυκλοφορία της θερμότητας, εξασφαλίζοντας το πλήρες ψήσιμο της ζύμης τόσο από κάτω όσο και από πάνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ