Μάχη για την ζωή της δίνει η 20χρονη φοιτήτρια που προβλήθηκε από καλπάζουσα μηνιγγίτιδα - Αγωνία για τον εντοπισμό όσων ήλθαν σε επαφή - Δεύτερο κρούσμα σε ένα μήνα

Μάχη για την ζωή της δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου η φοιτήτρια του μαθηματικού τμήματος που προσβήθηκε από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα.

Η νεαρή αισθάνθηκε αδιαθεσία την Τετάρτη το πρωΐ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης για την κατάληψη που γινόταν στο πανεπιστήμιο και κατέρρευσε. Η 20χρονη φοιτήτρια αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει στην ΜΕΘ για τέταρτη ημέρα.

Στο μεταξύ μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, που ανέλαβε το έργο του εντοπισμού όσων ατόμων είχαν έλθει σε επαφή μαζί της , προκειμένου να τους χορηγηθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος με επείγουσα ενημέρωση γνωστοποίησε στα μέλη του πως εάν τους επισκεφτεί κάποιος φοιτητής και πει ότι ήρθε σε επαφή με το κρούσμα να του χορηγηθεί το προβλεπόμενο φάρμακο.

Δεύτερο κρούσμα

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στους φοιτητές πως σε διάστημα μικρότερο του μηνός υπήρξαν δύο κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το πρώτο περιστατικό κατεγράφη στα μέσα του Ιανουαρίου όταν πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Διαβάστε επίσης