Δήλωση τρόμου: Σύντομα και σίγουρα μεγάλος σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Ο Τούρκος γεωεπιστήμονας καθηγητής δρ. Naci Görür προέβη σε νέες δηλώσεις για τον επικείμενο σεισμό προκαλώντας μεγάλη ανησυχία 

Πολύ μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία από τις νέες δηλώσεις του γνωστού πλέον καθηγητή πως επίκειται πολύ μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος γεωεπιστήμονας καθηγητής δρ. Naci Görür , όπως ανέφερε πρώτο το Newsbomb.gr, συμμετείχε προ ημερών στο πρόγραμμα «Κωνσταντινούπολη και Σεισμός » σε πανεπιστήμιο στο Sarıyer και μίλησε ξανά σχετικά με τον πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη. Απαντώντας στις ερωτήσεις των φοιτητών και των συμμετεχόντων παρείχε πληροφορίες για το σημείο όπου είναι πιθανό να σημειωθεί ο μεγάλος σεισμός.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι πλέον πιθανή είναι η δυτική περιοχή του Μαρμαρά. Στην παρουσίασή του ανέφερε ότι ένας σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Tekirdağ το 1912 και στο Gölcük το 1999. «Το μέσο από τα δύο είναι η Θάλασσα του Μαρμαρά και δεν έχει γίνει σεισμός από το 1766. Αυτό είναι ένα σεισμικό κενό. Ένα σεισμικό κενό στη γεωλογία δεν μπορεί ποτέ να συνεχιστεί, πρέπει να καλυφθεί. Αυτό το μέρος πρέπει να "σπάσει", δεν μπορεί να παραμείνει αδιάσπαστο. Οι κινήσεις και η ενέργεια εκεί σίγουρα θα το "σπάσουν". Αυτό είναι το ρήγμα από τη Βόρεια Ανατολία. Έχει τη συνήθεια να μεταφέρει σεισμούς από την ανατολή προς τη δύση. Με άλλα λόγια, όπου το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας έχει προκαλέσει σεισμό, το δυτικό του κομμάτι αποτελεί στόχο για τον επόμενο σεισμό. Στην πραγματικότητα, η αλυσίδα σεισμών από το 1939 έως το 2023 ήταν πάντα από την ανατολή προς τη δύση. Συνοψίζοντας, σίγουρα θα γίνει σεισμός μεγαλύτερου από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη» είπε.

Στη συνέχεια προειδοποίησε: «Είπα σε όλους τους πολιτικούς πώς να προετοιμάσουν την Κωνσταντινούπολη για έναν σεισμό. Ήμουν στη διάθεση όλων τους, τους είπα όσα ξέραμε. Δεν γλιτώνουν οι άνθρωποι από τα ερείπια μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη του AK Party, του MHP ή του CHP»

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής Naci Görür είχε δηλώσει πρόσφατα στην εφημερίδα Sozcu ότι υπάρχουν φόβοι για μεγάλο σεισμό ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τον ίδιο, αν επαληθευτεί η πρόγνωσή του, θα πρόκειται για έναν καταστροφικό σεισμό που θα επηρεάσει ακόμα και γερές, αντισεισμικές κτηριακές κατασκευές.

https://www.newsbomb.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ