Συνέδριο ανοίγματος στην κοινωνία

Του Θέμη Μπάκα*

Ένα υγιές κόμμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνιστά την επιτομή του εν λόγω ορισμού. Το δικαίωμα στην διαφορετική άποψη και στην έκφραση διαφωνίας ήταν ανέκαθεν δεδομένο και αυτονόητο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που βρίσκεται σήμερα σε μια μεταβατική περίοδο, μετά από μια πολύ μεγάλη δοκιμασία που πέρασε και ξεπέρασε. 

Η ανάγκη για αλλαγές είναι αδήριτη και πανθομολογούμενη. Η πολυπόθητη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξάλλου, υπήρξε στρατηγικός στόχος του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού και τέως προέδρου μας, Αλέξη Τσίπρα. 

Μετά από δύο ήττες και μια διάσπαση, εάν θέλουμε να επανέλθουμε σε τροχιά εξουσίας πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να ανασυνταχθούμε. Με πρόεδρό μας τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος εξελέγη από τη βάση μας, οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα από εκείνα που μας έφεραν στη σημερινή δύσκολη θέση. 

Καλούμαστε να αφήσουμε πίσω μας τις παθογένειες του παρελθόντος και να επιδιώξουμε την αναγκαία κοινωνική διεύρυνση, ώστε να εκφράσουμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες και να αποτελέσουμε την δική τους φωνή. 

Το Συνέδριο θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση και την ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για δύο λόγους. Πρώτον, θα έχουμε έναν πιο «φρέσκο» πολιτικό λόγο, με συγκεκριμένες προτάσεις για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, εν προκειμένω για την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση. Και δεύτερον, θα είναι ένα συνέδριο ανοίγματος στην κοινωνία. 

Δεδομένου ότι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου συνιστά μια προφανή αναγκαιότητα, μόνο ένας ανανεωμένος και αναγεννημένος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κύριο πυλώνα του, ώστε να δώσει ξανά μια προοπτική και μια ελπίδα στη σκληρά δοκιμαζόμενη, από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κοινωνία. 

Το Συνέδριο μας θα είναι η αρχή… 

 

*Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ