Η αξιοποίηση του Σανατορίου

Του Κωνσταντίνου Σβόλη*

Από την πρώτη κιόλας επίσκεψή μας στους πρόποδες του Παναχαϊκού όρους εντυπωσιαστήκαμε από το επιβλητικό ακόμα παλαιό Σανατόριο, το ημιτελές δημιούργημα του ευεργέτη των Πατρών Βασιλείου Μαραγκόπουλου, το οποίο, πλέον, μοιάζει με «φάντασμα» του παρελθόντος.

Σε έναν χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολυεπίπεδα από τον Δήμο Πατρέων, όπως π.χ. για εκδηλώσεις πολιτισμού, αναψυχής, ορεινής πεζοπορίας και μηχανοκίνητου αθλητισμού, το συγκεκριμένο κτίσμα στέκει ξεχασμένο, ενώ θα μπορούσε να μετατραπεί σε τοπόσημο της περιοχής, όπως συνέβη και σε άλλα μέρη της χώρας μας (Τρίπολη, κ.ά.).

Από την πρώτη κιόλας στιγμή αναδείξαμε ως δημοτική παράταξη το συγκεκριμένο κεφάλαιο και το προσθέσαμε στην προεκλογική μας ατζέντα και στο πρόγραμμά μας για την Πάτρα που θέλουμε και μας αξίζει.
Καλούμε τον Δήμο Πατρέων να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αξιοποίησης του κτίσματος, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του.

Οπως η Πολιτεία παραχώρησε το θαλάσσιο μέτωπο στους Πατρινούς, κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβεί και με την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Πάτρας, πάντα με γνώμονα φυσικά την προστασία της φύσης και την οικολογία.

Επιβάλλεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί από κοινού για να ανακατασκευαστεί-αξιοποιηθεί το θρυλικό κτίριο και με τη γενικότερη ανάπλαση του οροπεδίου που το περιβάλλει, να αναζωογονηθεί ολόκληρη η περιοχή και κατά προέκταση το Παναχαϊκό όρος.

*Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ