Safety Project: Έκθεση φωτογραφίας, συζήτηση για τα παιδιά και βραβεύσεις στο Θέατρο, ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

“Τα Δικαιώματα των παιδιών”

Ο Οργανισμός Safety Project, πραγματοποίησε την κεντρική εκδήλωση “Τα Δικαιώματα των παιδιών” στο Θέατρο ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ, παρουσιάζοντας την Έκθεση φωτογραφίας “Δικαιώματα και αντιθέσεις” της Ελένης Βασιλοπούλου, ενώ προηγήθηκε η ενημερωτική συζήτηση “Τα παιδιά σήμερα”, οι βραβεύσεις και η κοπή της πίτας του Οργανισμού. 

“Δικαιώματα και αντιθέσεις”

Η Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Δικαιώματα και αντιθέσεις”, είναι μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Ελένης Βασιλοπούλου, όπου απαθανάτισε στιγμές μοναδικές, παρουσιάζοντας τα Δικαιώματα των παιδιών σε αντίθεση με παιδιά που τα στερούνται. Παιδιά, που πρωταγωνιστούν για να περάσουν ηχηρά μηνύματα μέσα από 22 φωτογραφίες (σε μορφή Poster) που δημιουργούν αντιθέσεις. 

Θεματικές όπως: η σεξουαλική κακοποίηση, η βία, το bullying, το διαδίκτυο, τα παιδιά πρόσφυγες, το δικαίωμα των παιδιών στη γνώση και την εκπαίδευση, το δικαίωμα των παιδιών στην υγεία και τη ζωή κ.α.

Επεξεργασία φωτογραφίας, Βασίλης Κατσάμπας.

Για όσους θέλουν να δουν την Έκθεση φωτογραφίας “Δικαιώματα και αντιθέσεις”

Η Έκθεση Φωτογραφίας είναι στη διάθεση του κοινού και γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου, από τις 8:00 μ.μ. στο Θέατρο “Γραμμές Τέχνης” (Μαιζώνος 271 Πάτρα – έναντι σταθμού τρένου)

Ενός λεπτού σιγή!

Πρώτα από όλα η Ελένη Βασιλοπούλου, αναφέρθηκε στην παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου και ζήτησε να τιμήσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι με ενός λεπτού σιγή, τη μνήμη της Ραφαέλας Πιτσικάλη και των παιδιών που είναι άγγελοι, εκεί ψηλά μετά από μια γενναία μάχη με τον παιδικό καρκίνο!

“Τα παιδιά σήμερα”

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ενημερωτική συζήτηση, με θέμα, “Τα παιδιά σήμερα” όπου εξέχοντες ομιλητές, ανέλυσαν το σύγχρονο μοντέλο της οικογένειας, το ρόλο της αστυνομίας, το ρόλο των εκπαιδευτικών, το λόγο των αυξημένων περιστατικών βίας σε νέους, το νομικό πλαίσιο που καλύπτει τα παιδιά – θύματα βίας, το νέο νόμο για τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν σε ομοφυλόφιλες οικογένειες, τους τρόπους αντιμετώπισης, το διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή των παιδιών, τα θέματα υγείας, ενώ στο τέλος δόθηκαν συμβουλές για την καθημερινή μας ασφάλεια κ.α.

Οι ομιλητές της ενημερωτικής συζήτησης “Τα παιδιά σήμερα” 

Γιώργος Καλλιακμάνης, Αστυνόμος Α΄ – Πρόεδρος στην Ένωση Αστυνομικών Ν/Α Αττικής,


Τάκης Παπαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,


Παύλος Σκούρας, Παιδαγωγός – Δημοτικός Σύμβουλος

Γιώργος Λυγερός, Αστυνόμος Α’, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών στο τμήμα Δημόσια Ασφάλειας, με εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό έγκλημα, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με Μεταπτυχιακό από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών και Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Μάνος Σουρής, Phd (c) , Ψυχολόγος – Κοινωνικός Σύμβουλος – MASTER OF PUBLIC HEALTH & MASTER OF MENTAL HEALTH OF CHILDREN AND ADOLESCENTS


Ματίνα Λαδικού, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, με πτυχίο και στην Κοινωνιολογία, Master στην Εγκληματολογία από το Πάντειο πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με μετεκπαίδευση σε τομείς όπως η συμβουλευτική, η ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, η παιγνιοθεραπεία, η διαχείριση διαζυγίου, η εμψύχωση ομάδων, καθώς επίσης απέκτησα και την παιδαγωγική επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ.


Γιώργος Μιμμής, Security Consultant, εκπαιδευτής Αυτοάμυνας Raptor krav Maga, με πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό σε θέματα που αφορούν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ασφάλειας διακεκριμένων προσώπων υψηλών βαθμίδων, όπου ήταν στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το συντονισμό έκανε η Ελένη Βασιλοπούλου

Οι βραβεύσεις από τον Οργανισμό Safety Project

Πρόσωπα και φορείς με μεγάλο έργο, βραβεύτηκαν από τον Οργανισμό Safety Project.

Τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν:

Ο Οργανισμός Safety Project στηρίζει τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Οργανισμός επέλεξε να απονέμει τιμητικό έπαινο, στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΑΣ και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας, με κεντρική συντονίστρια την Κατερίνα Παπαθεοφίλου, ενώ παρέδωσε βιβλία, εκπαιδευτικά, μυθολογίας, εγκυκλοπαιδικά, λογοτεχνικά, χειροτεχνίας – θεατρικά, ιατρικών συμβουλών κ.α. για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης για το σπουδαίο υποστηρικτικό έργο σε οικογένεια και κυρίως σε παιδιά! 

Ο Οργανισμός Safety Project τιμά τη ΦΛΟΓΑ

Επόμενος τιμητικός έπαινος από τον Οργανισμό Safety Project, απονεμήθηκε στην Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρο της ΦΛΟΓΑΣ, Σύλλογος Γονιών, Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και στη συνέχεια τίμησε την ΦΛΟΓΑ Πάτρας.

Ο Οργανισμός Safety Project τίμησε το Σύλλογο Πολυτέκνων

Ο Οργανισμός Safety Project, απένεμε τιμητικό έπαινο, στην Τασία Μανωλοπούλου ως πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων και Περιχώρων αλλά και ως μητέρα 4 παιδιών, τιμώντας την ίδια και τη μνήμη της κόρης της Νίκης.

Ο Οργανισμός Safety Project τίμησε την Παναθηναϊκή Πάτρας

Τιμητικός έπαινος από τον Οργανισμό Safety Project, απονεμήθηκε στην Πρόεδρο Λέτα Βέργη και την Παναθηναϊκή Οργάνωση Πατρών.

Ο Οργανισμός Safety Project τιμά τον καθηγητή Γαβριήλ Δημητρίου

Ο Οργανισμός Safety Project, απένεμε τιμητικό έπαινο, στον καθηγητή Παιδιατρικής και Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Π.Ν.Π, Γαβριήλ Δημητρίου, για το σπουδαίο επιστημονικό του έργο. 

Ο Οργανισμός Safety Project τίμησε τον Θωμά Γκορίλα

Τιμητικός έπαινος από τον Οργανισμό Safety Project, απονεμήθηκε στον Θωμά Γκορίλα, Πρόεδρο της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης παιδιού κι εφήβου με Αυτισμό. 

Ο Οργανισμός Safety Project τίμησε την Κατερίνα Βέργη

Ο Οργανισμός Safety Project, απένεμε τιμητικό έπαινο, στην Κατερίνα Βέργη, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΒΕΡΓΗ για το εκπαιδευτικό της έργο και τη στήριξη της με υποτροφίες σε παιδιά άπορων οικογενειών. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η στήριξη του Οργανισμού ΒΕΡΓΗ στις Πολύτεκνες οικογένειες. 

Ο Οργανισμός Safety Project τίμησε τον Διονύση Θεοδωρόπουλο

Είναι μια από τις πιο συγκινητικές βραβεύσεις που έκανε ο Οργανισμός Safety Project, τιμώντας έναν νέο φωτεινό παράδειγμα για όλους! Ο Διονύσης Θεοδωρόπουλος είναι ένα παιδί Ρομά, που γεννήθηκε σε καταυλισμό, μεγάλωσε σε αντίξοες συνθήκες κι όμως πήγε σχολείο, σπούδασε και εργάζεται ως Διαμεσολαβητής των Ρομά στη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρών. 

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ με γεύση ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ

Η βραδιά θα ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας του Οργανισμού Safety Project και του διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης juniorsclub.gr, με συντονισμένη όλη την ομάδα! 

Η Έκθεση φωτογραφίας  υπό τους ήχους της Πολιτιστικής Ανάπτυξης

Από την Πολιτιστική Ανάπτυξη εκπρόσωπος ήταν η Γιούλη Αθανασοπούλου ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε την έκθεση φωτογραφίας υπό τους ήχους του πιανίστα Βιτσέντζο Γκιούστο! 

Κέρασμα Ammousa

Ο Γιώργος Ντάνος με την μπύρα του Ammousa, ολοκλήρωσε γευστικά τη βραδιά της εκδήλωσης!

Οι φωτογραφίες από την Έκθεση φωτογραφίας του Οργανισμού Safety Project θα ανέβουν στη σελίδα του οργανισμού safetyproject.gr 

 

Διαβάστε επίσης