Δείπνο Αγίου Βαλεντίνου: Προτάσεις για ορεκτικά, κυρίως και επιδόρπια για όλα τα γούστα

Δεν χρειάζεται να μαγειρέψετε κάτι πολύ εξεζητημένο για τη γιορτή των ερωτευμένων! Αν αποφασίσετε να κάνετε κάτι με τον καλό σας και δεν κανονίσετε να βγείτε έξω για φαγητό, τότε μπορείτε να οργανώσετε ένα όμορφο δείπνο. Σας έχουμε συγκεντρώσει προτάσεις για πρώτο, κυρίως και γλυκό, ώστε να επιλέξετε εκείνες που σας ταιριάζουν.

Ορεκτικά

Έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από ορεκτικά, που ταιριάζουν στην περίσταση, ενώ κάποια από αυτά θα μπορούσαν να σταθούν είτε ως κυρίως, είτε ως μεζεδάκια, συνοδευτικά με το ποτό σας. Δείτε παρακάτω και εμπνευστείτε.

Βελουτέ σελινόριζας με μήλα και κάστανα
Η ευγενική γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα ζωηρά µήλα και τα γλυκά κάστανα δηµιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπηµένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουµε τα τραγανά φύλλα φασκόµηλου!

Casatiello ή αλλιώς ψωμί με τυριά και αλλαντικά
Η Μάγκυ Ταμπακάκη μας φτιάχνει ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί σε στρογγυλή φόρμα για κέικ, που με τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά που έχει μέσα, θα γίνει ανάρπαστο σε όλη την οικογένεια!

Τάκο με rib eye και χανιώτικη γραβιέρα σε σάλτσα αβοκάντο
Ένα τάκο που συνδυάζει το rib eye με τη  γραβιέρα και το αβοκάντο. Ιδανικό για ορεκτικό αλλά και για finger food.

Πικάντικες τηγανητές γαρίδες
Ένα εύκολο μεζεδάκι, που μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό του ποτού ή του κρασιού σας.

Τυρένιο σκορδόψωμο σε μπαγκέτα
Ψάχνετε το τέλειο συνοδευτικό ή ορεκτικό; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το τυρένιο σκορδόψωμο σε μπαγκέτα με λίγα υλικά και απίθανη γεύση. Έχει σκόρδο αλλά δεν πειράζει, αφού θα το φάτε κι οι δυο.

Σαλάτα με κριθαράκι και γλυκοπατάτες
Φτιάχνουμε σαλάτα με κριθαράκι και γλυκοπατάτες. Μια εναλλακτική σαλάτα, που μπορεί να σταθεί ως γεύμα.

Arancini με μορταδέλα και φιστίκι
Τα arancini είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό των Ιταλών γειτόνων μας από ρύζι. Εδώ με την προσθήκη μορταδέλας και φιστικιού γίνονται ακόμη πιο ξεχωριστά.

Πρασοτηγανιά με χοιρινό και λουκάνικο
Η λατρεμένη πρασοτηγανιά με τη γλύκα των πράσων και την προσθήκη του λουκάνικου είναι ένα ιδανικό καθημερινό πιάτο, αλλά και ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι . Απολαύστε το με πολίτικη λαχανοσαλάτα, ψωμί και λίγο λευκό κρασί. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!

Baby πατάτες με μουστάρδα στον φούρνο
Και ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες; Οι συγκεκριμένες μάλιστα είναι φούρνου με μουστάρδα και πασπαλισμένες από μυρωδικά.

Σαλάτα με ρόκα, παντζάρια, πορτοκάλι και κρεμμύδι
Φτιάχνουμε φρέσκια σαλάτα με ρόκα και παντζάρια. Ετοιμάζουμε και την πιο νόστιμη σάλτσα με μηλόξιδο και πορτοκάλι.

Τάρτα κολοκύθας με πέστο
Μια αλμυρή τάρτα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και γεμίζει με κολοκύθα, τυρί ρικότα και αρωματικό πέστο. Υπέροχο πρώτο πιάτο για ένα φιλικό τραπέζι, αλλά και σαν καθημερινό σνακ για όλη την οικογένεια, αφού με το έτοιμο φύλλο σφολιάτας χρειάζεστε μόνο 40 λεπτά για να την ετοιμάσετε.

Κυρίως

Κρεατικό, ψάρι ή θαλασσινό, ανάλογα με τα γούστα σας, τον χρόνο, τη διάθεση αλλά και τα υλικά που έχετε στο σπίτι σας! Πέρα από τα πιο… κλασικά πιάτα που σκεφτόμαστε για την περίσταση, υπάρχουν και τα πιο εναλλακτικά, όπως για παράδειγμα ένα παστίτσιο για δυο ή ένα σουφλέ!


Ψητός σολομός με βούτυρο και καστανή ζάχαρη
Αυτή η συνταγή για ψητό σολομό είναι εμπνευσμένη από τη Σκανδιναβία, όπου λόγω του κρύου αγαπούν τις πληθωρικές γεύσεις. Ταιριάζει άνετα με το γιορτινό κλίμα των ημερών, ενώ μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μια απλή σαλάτα, χωρίς να χρειαστεί να φτιάξετε κάτι ακόμη.

Μοσχάρι ρολό στη γάστρα με λάχανο μπρεζέ και ρόδι
Ένα πιάτο με μοσχαράκι για κάθε γιορτινή περίσταση. Γαρνίρεται με το θρεπτικό και νόστιμο ρόδι ενώ συνοδεύεται από λάχανο μπρεζέ.

Κοτόπουλο κυνηγού (poulet sauté chasseur) με μανιτάρια και πουρέ πατάτας
Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να μετατρέψουμε το κοτόπουλο σε ένα πολύ γευστικό πιάτο, ιδανικό και για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου.

Μπριζόλες μοσχαρίσιες Τ-bone με μανιτάρια
Τι πιο κλασικό από το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα ή αλλιώς Τ-bone και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια.

Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες και κόκκινες πιπεριές
Ετοιμάζουμε μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με πατάτες και κόκκινες πιπεριές. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο για κάθε περίσταση, γιατί όχι και για του Αγίου Βαλεντίνου. Με μια σαλατούλα για πρώτο πιάτο έχετε αμέσως ένα έτοιμο γεύμα!

Παστίτσιο
Ένα κλασικό παστίτσιο είναι μια τέλεια λύση για να ένα ωραίο γεύμα για δυο! Κι αν φτιάξετε μεγάλο ταψί, θα μείνει και για την άλλη μέρα!

Σουφλέ
Ένα κλασικό σουφλέ τυριών μπορεί να αποτελέσει μια πολύ γρήγορη και εύκολη λύση για ένα χαλαρό γεύμα του Αγίου Βαλεντίνου, ειδικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο για την προετοιμασία του!

Επιδόρπιο
Το επιδόρπιο δεν μπορεί να λείπει από το γεύμα του Αγίου Βαλεντίνου! Πέρα από τα κλασικά σοκολατάκια που μπορείτε να προσφέρετε ο ένας στον άλλο, σας έχουμε μερικές προτάσεις για να δώσετε τον πιο γλυκό επίλογο στο γεύμα σας. Μπορείτε να επιλέξετε να φτιάξετε είτε ένα κανονικό γλυκό είτε μικρά ατομικά-γλυκάκια μπουκίτσες, αν δεν θέλετε να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες.

Pavlova με φράουλες και σμέουρα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Η pavlova είναι ένα γλυκό το οποίο προέρχεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Λόγω χρώματος ταιριάζει υπέροχα με την περίσταση.

Σουφλέ σοκολάτας
Το σουφλέ σοκολάτας είναι από τα πιο λαχταριστά γλυκά και μία από τις πιο δημοφιλής επιλογές για επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Και μην φοβάστε την παρασκευή του, δεν είναι όσο δύσκολο νομίζετε.

Οι απολαυστικές καριόκες του Στέλιου Παρλιάρου
Και ποιος δεν αγαπά αυτό το κλασικό σοκολατένιο κέρασμα; Εδώ σας έχουμε μια κλασική και αγαπημένη συνταγή, από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Πικάντικα τρουφάκια σοκολάτας
Τα αγαπημένα μας τρουφάκια βουτούν στην σοκολάτα και μας ταξιδεύουν με σπιρτάδα στην πικάντικη γεύση της καυτερής πιπεριάς.

Λουκουμάδες με σοκολάτα
Οι αγαπημένοι μας λουκουμάδες είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε γιορτή! Αν σας ζητάει ο καλός σας λουκουμάδες και δεν του φτιάχνετε ποτέ, ήρθε η μέρα να του κάνετε το χατίρι! Αν προσθέσετε και σοκολάτα σίγουρα θα σας λατρέψει!

Φτιάχνουμε ιταλικά κανόλι βήμα-βήμα
Με πατρίδα τους τη γείτονα χώρα, τα κανόλι (cannoli) έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Έχουν τραγανό περίβλημα που γεμίζεται συνήθως με κρέμα από τυρί (ρικότα και μασκαρπόνε) και ζάχαρη άχνη.

Κέικ μαύρης σοκολάτας, με τσίλι και εσπρέσο
Ένα σοκολατένιο κέικ με μαύρη σοκολάτα και καφέ εσπρέσο. Οι πιπεριές τσίλι δίνουν μια ιδιαίτερη ένταση που ταιριάζει πολύ στη σοκολάτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ