Νέο «σόου» ετοιμάζει η δημοτική Αρχή Πελετίδη

της Μάχης Σιώρου*

Νέα δημοτική θητεία, «παλιά» δημοτική αρχή… Και δυστυχώς για την Πάτρα, ακόμα πιο «παλιά» τα μυαλά και οι νοοτροπίες της, βγαλμένες από το «πανάρχαιο βιβλίο κινητοποιήσεων» του ΚΚΕ!

Καλά – καλά δεν ξεκίνησε ακόμα τη νέα της θητεία η δημοτική αρχή του Κώστα Πελετίδη λοιπόν και αντί να καταλάβει ότι με απόλυτα δική της ευθύνη έχει μετατρέψει την πόλη σε «λίθους και πλίνθους και ξύλα και κέραμους ατάκτως ερριμμένα» καθυστερώντας έργα και αδυνατώντας να απορροφήσει κονδύλια, αντί να προσπαθήσει να αλλάξει προσανατολισμό και να ενισχύσει την εξωστρέφειά της (έρχεται και το καρναβάλι), αντί να βάλει κάτω τα πραγματικά προβλήματα και με συναίνεση, συνεργασία και πειθώ να προσπαθήσει να τα λύσει, άρχισε πάλι την… κλασική επαναστατική γυμναστική της.  

Συγκεκριμένα, δρομολογεί για το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024, μία νέα κινητοποίηση, την οποία με τον ίδιο πάντα τρόπο θα διαφημίσει ως «ξεσήκωμα του Πατραϊκού λαού», διαμαρτυρόμενη για τις ελλείψεις προσωπικού στον Δήμο, αλλά και για τα μειωμένα έσοδα από τον κρατικό κορβανά.

Ακόμα και αν δεχτούμε όμως ότι, πράγματι, ο δήμος της Πάτρας εξακολουθεί να παίρνει λιγότερα από όσα του αναλογούν  αναρωτιέται εύκολα κανείς γιατί η δημοτική αρχή επιλέγει τη διοργάνωση άλλης μίας ανούσιας κινητοποίησης, με την οποία δεν θα «ιδρώσει το αυτί» κανενός και προφανώς, κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχει.

Προφανώς, γιατί στόχος της δεν είναι η επίλυση των ουσιαστικών ζητημάτων, αλλά να συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες άτομα κάτω από σημαίες του ΠΑΜΕ και του Δήμου Πατρέων, για να προσφέρουν μόνο μερικές πολιτικές εντυπώσεις, τελικά ψευδεπίγραφες για το «ποια» είναι η Πάτρα και «ποιοι» είναι οι πολίτες της, στην πλειοψηφία τους.

Και για να μεγεθύνει αυτές τις εντυπώσεις, διαλέγει και το… κατάλληλο σκηνικό: Τις ιστορικές σκάλες της Αγ. Νικολάου και της Γεροκωστοπούλου που θα προσφέρουν καλύτερη «εικόνα» στην υποκινούμενη, δήθεν λαϊκή, κινητοποίηση!

Αυτό και μόνο αυτό νοιάζει τη δημοτική Αρχή της Πάτρας: Η «εικόνα» της στιγμής! Γιατί αν την ένοιαζε πραγματικά η πόλη, τότε θα μπορούσε με σοβαρή επιχειρηματολογία να διεκδικήσει τα πάντα – και να πετύχει πολλά – συζητώντας με αυτούς που πρέπει (δηλαδή, την κυβέρνηση), έχοντας στο πλευρό της και όλη την αντιπολίτευση που ποτέ δεν είπε όχι στο καλό της πόλης, πέρα και πάνω από κόμματα και χρώματα. Για την δημοτική Αρχή όμως, ένα είναι… το χρώμα και το κόμμα! Γι’ αυτό και άλλη μία φορά προτιμάει το «πολιτικό σόου» από την «πραγματική δουλειά». Κρίμα, πολύ κρίμα…

Λέγαμε προεκλογικά ότι μια νέα θητεία Πελετίδη θα είναι μία ακόμα χαμένη 5ετία για την Πάτρα. Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ νωρίς…

* Δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Πάτρα Ενωμένη - Κώστας Σβόλης"

Διαβάστε επίσης