Η κακοκαιρία Avgi "χτυπά" με σφοδρότητα τις τελευταίες ώρες - Έντονες χιονοπτώσεις και δυνατοί βοριάδες

Κορυφώνεται το κύμα της κακοκαιρίας Avgi με ισχυρές χιονοπτώσεις αλλά και σφοδρούς βοριάδες. 

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται τα ξημερώματα στα Βίλια, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, στη Στενή Ευβοίας και στην Πάρνηθα, όπου έχει «θαφτεί» στο χιόνι το καταφύγιο Μπάφι. Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται και στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Στην Πεντέλη είναι προληπτικά κλειστή η λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος του 414 Νοσοκομείου έως τη θέση Άγιος Πέτρος, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών, από το ύψος της Κάντζα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πυκνή χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Οι περιοχές που αναμένονται χιονοπτώσεις

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• Στην Επ.Ο. Ελευσίνας - Σχηματαρίου, από την 6η χ/θ (ΤΙΤΑΝ) έως την Τ.Κ. Στεφάνη.
• Στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από την 30η χ/θ έως την 36η χ/θ.
• Στην Επ.Ο. Αράχοβας – Επταλόφου, από την 10η χ/θ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
• Στην Επ.Ο. Λιβαδειάς – Κυριακίου (μέσω Αναλήψεως).
Νομός Ευβοίας

Πού χιόνισε κατά τη διάρκεια της νύχτας

Χιονοκαταιγίδα στην Θήβα

Πυκνή χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Πυκνή χιονόπτωση στη Σέτα Ευβοίας

Πυκνή χιονόπτωση στη Σέτα

Οι περιοχές που αναμένονται χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Θεσσαλία - Σποράδες: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Μαγνησίας (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

β) Ανατολική Στερεά: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Βοιωτία ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

γ) Εύβοια: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

δ) Αττική: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα βόρεια (ενδεικτικά 300-400m) ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα ανατολικά και δυτικά. Εξασθένηση από τη νύχτα.

ε) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Οι χιονοπτώσεις τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα είναι πυκνές ενώ από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) θα εξασθενήσουν.

στ) Κρήτη: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ενώ από τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες. Εξασθένηση από το βράδυ της Τετάρτης (31-01-24).

https://www.newsbomb.gr/

Διαβάστε επίσης