Έφηβοι στη Βόρεια Κορέα καταδικάζονται σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή παρακολούθησαν απαγορευμένη τηλεοπτική σειρά

Η ζωή στη Βόρεια Κορέα περιβάλλεται από μυστήριο, ωστόσο ένα βίντεο που διέρρευσε επιβεβαιώνει, μετά τις μαρτυρίες των λίγων που έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν από τη χώρα, ένα ολοκληρωτικό καθεστώς αδιανόητης καταπίεσης. Φέρεται να παρουσιάζει την καταδίκη δύο εφήβων σε 12 χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή έκαναν το «έγκλημα» να παρακολουθήσουν τηλεοπτική σειρά από τη Νότια Κορέα.

Το υλικό φαίνεται να προέρχεται από το 2022 και παρουσιάζει δύο αγόρια 16 ετών να φορούν χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες άλλους μαθητές, πιθανόν για τον παραδειγματισμό τους. Ένστολοι άντρες τους κάνουν σύσταση επειδή «δεν σκέφτηκαν σε βάθος τα λάθη τους».

Το υλικό φαίνεται να προέρχεται από το 2022 και παρουσιάζει δύο αγόρια 16 ετών να φορούν χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες άλλους μαθητές, πιθανόν για τον παραδειγματισμό τους. Ένστολοι άντρες τους κάνουν σύσταση επειδή «δεν σκέφτηκαν σε βάθος τα λάθη τους».

Στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή ψυχαγωγίας προέρχεται από τη Νότια Κορέα. Ωστόσο κάποιοι, διψασμένοι να δουν τι συμβαίνει πέρα από τα σύνορα της χώρας τους, παίρνουν αυτό το ρίσκο.

Το επίμαχο υλικό παραχωρήθηκε στο BBC από το South and North Development (Sand), ένα ερευνητικό ινστιτούτο που δουλεύει με λιποτάκτες από τη Βόρεια Κορέα. Από αυτό προκύπτει ότι οι αρχές επιβάλλουν όλο και πιο αυστηρές τιμωρίες προκειμένου να αποθαρρύνουν τους πολίτες τους να έρθουν σε επαφή με «ανήθικο περιεχόμενο».

Στο συγκεκριμένο βίντεο ένας αφηγητής επαναλαμβάνει την κρατική προπαγάνδα: «Η σάπια κουλτούρα έχει εξαπλωθεί ακόμα και στους εφήβους. Είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατέστρεψαν το μέλλον τους».

Στο συγκεκριμένο βίντεο ένας αφηγητής επαναλαμβάνει την κρατική προπαγάνδα: «Η σάπια κουλτούρα έχει εξαπλωθεί ακόμα και στους εφήβους. Είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατέστρεψαν το μέλλον τους».

Ένας λιποτάκτης που είχε μιλήσει στο BBC είχε πει ότι αναγκάστηκε να παρακολουθήσει έναν 22χρονο να εκτελείται με την κατηγορία ότι άκουσε μουσική από τη Νότια Κορέα και μοιράστηκε ταινίες με τους φίλους του.

Ο εκπρόσωπος της Sand Choi Kyong-hui σχολίασε ότι το κράτος της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζει τις τηλεοπτικές σειρές και τη μουσική από τη Νότια Κορέα σαν απειλή για την ιδεολογία του. «Ο θαυμασμός για την κοινωνία της Νότιας Κορέας μπορεί να οδηγήσει στην εξασθένιση του συστήματος… Στρέφεται κατά της μονολιθικής ιδεολογίας που κάνει τους Βορειοκορεάτες να λατρεύουν την οικογένεια του Kim».

https://www.marieclaire.gr/

Διαβάστε επίσης