Το απλό κόλπο για να απαλλαγείτε από την μούχλα και την υγρασία στο σπίτι τον χειμώνα

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Μια απλή αλλαγή στις συνήθειές σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιεινό το περιβάλλον του σπιτιού σας, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα. Οι ειδικοί στα υπνοδωμάτια αποκαλύπτουν ένα έξυπνο και αποτελεσματικό κόλπο.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να απενεργοποιείτε τη θέρμανση και τα καλοριφέρ σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υγρασίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και μούχλα.

Η υγρασία μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το μαγείρεμα, το μπάνιο και η αναπνοήΌταν η θέρμανση είναι ανοιχτή τη νύχταη υγρασία που παράγεται από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να παγιδευτεί στον αέρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπύκνωση, δηλαδή σε συσσώρευση σταγόνων νερού στην επιφάνεια κρύων αντικειμένων. Η συμπύκνωση μπορεί να προκαλέσει υγρασία στους τοίχους και στην εμφάνιση μούχλας.

Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες, αναπνευστικές παθήσεις και κεφαλαλγίες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά στα έπιπλα και τα δομικά στοιχεία του σπιτιού.

Εκτός από την πρόληψη της υγρασίας και της μούχλας, η απενεργοποίηση της θέρμανσης τη νύχτα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα μειώνοντας το κόστος των λογαριασμών ρεύματος.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα υπνοδωμάτια πρέπει να έχουν θερμοκρασία μεταξύ 17 και 19ºC.

Η Rebecca Swain, ειδικός σε στρώματα από την Winstons Beds είπε: «Φτάσαμε σε εκείνη την εποχή του χρόνου όπου πολλοί από εμάς έπρεπε να ανάψουμε τα καλοριφέρ μας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ενώ πολλοί θέλουν να είναι ζεστά τα υπνοδωμάτιά τους για να κοιμηθούν άνετα, θέλουμε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να μην έχουν τη θέρμανση ανοιχτή όλη τη νύχτα».

«Η βέλτιστη θερμοκρασία για ύπνο είναι από 17 έως 19ºC. Υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ξηροδερμία, βήχα, φτέρνισμα, ακόμη και μούχλα», επισημαίνει η ειδικός.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με υγρασία και μούχλα στο σπίτι σας, τότε δοκιμάστε την παραπάνω λύση για να εξασφαλίσετε ένα πιο άνετο και υγιεινό περιβάλλον στους χώρους σας.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ