Γκρίζα μαλλιά: 6 τρόποι για να καθυστερήσετε την εμφάνισή τους

Τα γκρίζα μαλλιά αποτελούν μια φυσική συνέπεια του περάσματος του χρόνου, κάτι που όλες μας, σε κάποια στιγμή, θα αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, μερικές φορές εμφανίζονται νωρίτερα από ό,τι θα περιμέναμε, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε καθημερινές συνήθειες που ακολουθούμε. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να καθυστερήσουμε αυτήν την εμφάνιση;

6 τρόποι για να καθυστερήσετε την εμφάνιση των γκρίζων τριχών

Κατανάλωση επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D
Λήψη επαρκούς ποσότητας B12
Αποφυγή στρες
Αποφυγή καπνίσματος
Προγραμματισμός ετησίων τσεκ-απ
Περιορισμός της έκθεσης του οργανισμού σε τοξίνες

Κατανάλωση επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D

Η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση γκρίζων μαλλιών. Η βιταμίνη D αποτελεί ένα παράδειγμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδά της έχουν σχέση με πρόωρη εμφάνιση γκρίζων μαλλιών.

Λήψη επαρκούς ποσότητας Β12

Σε παρόμοια μελέτη, ερευνητές ανέφεραν ότι η έλλειψη βιταμίνης B12 έχει κάποια σύνδεση με τα γκρίζα μαλλιά επίσης.

Αποφυγή στρες

Ένας άλλος πιθανός παράγοντας για την πρόωρη εμφάνιση γκρίζων μαλλιών είναι το άγχος. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη φυσική απόχρωση των μαλλιών, με την εκτόξευση ορισμένων ορμονών να επηρεάζει την παραγωγή χρώματος.

Αποφυγή καπνίσματος

Εκτός από την επίδραση στη γενική υγεία, έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα έχει σχέση με πρόωρη εμφάνιση γκρίζων μαλλιών. Η εκτεταμένη έκθεση στο κάπνισμα μπορεί να μειώσει τον αριθμό των κυττάρων που παράγουν μελανίνη στην τρίχα.

Προγραμματισμός ετήσιων τσεκ-απ

Ορισμένες ασθένειες, όπως τα αυτοάνοσα και ο θυρεοειδικές διαταραχές, μπορεί να φέρουν το ίδιο πρόβλημα. Συνεπώς, είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε τακτικά τσεκ-απ με τον γιατρό σας.

Περιορισμός της έκθεσης του οργανισμού σε τοξίνες

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή είναι η σύνδεση μεταξύ της έκθεσης σε τοξίνες και ρύπους και των γκρίζων μαλλιών. Ένας υγιής τρόπος ζωής που περιλαμβάνει καθαρό περιβάλλον και φρέσκο αέρα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της φυσικής απόχρωσης των μαλλιών.

https://www.instyle.gr/

Διαβάστε επίσης