Εύκολη βασιλόπιτα κέικ

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
250 ml γάλα
2 βανίλιες
3 γρ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
200 γρ. άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Βήμα 2ο

Ρίξτε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, τη μαστίχα και χτυπήστε για άλλα 2-3 λεπτά.

Βήμα 3ο

Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε άλλο 1 λεπτό, μετά ρίξτε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Βήμα 4ο

Ρίξτε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (28 εκ) βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Βήμα 5ο

Τυλίξτε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε το μέσα στο μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Βήμα 6ο

Τοποθετήστε την βασιλόπιτά σας σε μια πιατέλα και πασπαλίστε την με την ζάχαρη άχνη.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ