Αίγιο: Το Πάρκο Χριστουγέννων κέρδισε ...το στοίχημα - Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος μιλά στο tempo24

Εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους το Πάρκο των Χριστουγέννων , που έχει στηθεί στο κέντρο του Αιγίου. Φέτος μάλιστα το Πάρκο έχει καταφέρει να προσελκύσει κόσμο από διάφορες περιοχές της χώρας που το επισκέπτονται για να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές, από τις 13 Δεκεμβρίου, οπότε και άνοιξε τις πύλες του.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος μιλά στο tempo24 για τις ποικίλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, αλλά και για την επιτυχία της 12χρονης παρουσίας του Πάρκου των Χριστουγέννων.

Φέτος το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο είναι επετειακό. Αρκετοί άνθρωποι εργάστηκαν πυρετωδώς για τη μεγάλη γιορτή. Πέτυχε ο στόχος να βγει και εκτός ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος;

Πράγματι είναι επετειακό. Συμπληρώνονται  δώδεκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του. Η προσέλευση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών είναι πολύ μεγάλη, πρωτοφανής θα έλεγα. Όπως διαπιστώσαμε, φέτος ήρθαν αρκετοί εκδρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο των  γιορτινών διακοπών τους. 

Ποιες είναι οι παράλληλες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Κέντρο και τα περίχωρα του Δήμου;

Πολλές  δράσεις  έχουν προγραμματιστεί και ήδη πολλές έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετά σημεία του Κέντρου  του Αιγίου συμπεριλαμβανομένης  της Κεντρικής μας πλατείας, της Λιμενικής ζώνης , του Πολιτιστικού κέντρου Αλέκος Μέγαρης  και του αρχοντικού Παναγιωτόπουλου και σε όλες τις δημοτικές ενότητες από άκρη σε άκρη του Δήμου. Στολισμοί δέντρων και δράσεις  για μικρούς και μεγάλους, μεταξύ αυτών συναυλίες, παιχνίδια ,δρώμενα και δραστηριότητες με τη συμμετοχή ειδικών εμψυχωτών, χορωδιακά σύνολα , face painting,χειροτεχνίες, εικαστικά εργαστήρια, παραστάσεις, γλυκές  δημιουργίες κ.λ.π

Θα θέλαμε να αναφερθείτε συγκεκριμένα στη συνεργασία ανάμεσα στους πολίτες, επιχειρηματίες  και εθελοντές για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η συνεργασία των πολιτών ,των υπηρεσιών του δήμου, των σχολείων, των  συλλόγων , των επιχειρηματιών ,των εθελοντών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής , του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ,του Κέντρου Πρόληψης Αχαίας με την Ομάδα΄΄ Διέξοδο Αιγίου΄΄,του ΔΙΕΚ Αιγίου και άλλων  ήταν παραδειγματική. Όλοι οι Αντιδήμαρχοι , οι εργαζόμενοι και οι Εθελοντές συνεργάστηκαν με προθυμία και  ευγένεια αξιοποιώντας  και την  αποκτηθείσα  τεχνογνωσία. Έτσι,  υπερπηδήθηκαν πολλά  τεχνικά και διαδικαστικά θέματα με σκοπό την ομαλή προετοιμασία και την καθημερινή  λειτουργία του Πάρκου. 

Η επισκεψιμότητα είναι ήδη εξαιρετικά μεγάλη .Χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν ένα νέο διαφορετικό θεματικό Πάρκο και σας συγκαταλέγουν σε ένα από τα μεγαλύτερα φωτεινά Χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας.

 Είναι ένας θεσμός πλέον για το Αίγιο η δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου σε έναν πολύ ωραίο χώρο, τον κήπο και την πλατεία των Ψηλών Αλωνίων ,του γνωστού μπαλκονιού του Κορινθιακού. Η εργατικότητα πολλών ανθρώπων για αρκετό καιρό, οι χορηγίες εταιριών και επιχειρήσεων και η συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών υπήρξαν καθοριστικές για την εύρυθμη λειτουργία του Πάρκου και την πολύ καλή οργάνωση των δράσεων που πραγματοποιούνται. Επίσης, πολύτιμη ήταν και η βοήθεια πολλών εθελοντών αναφορικά με τις δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν για μικρούς και μεγάλους, που είχε ως αποτέλεσμα τη  δημιουργία μιας λαμπερής γιορτινής ατμόσφαιρας.  Όλοι οι παραπάνω, συνέβαλαν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα ,το οποίο απολαμβάνουν  οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας και για αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι .

Ποιο είναι το μήνυμα;

Το μήνυμα  είναι ταυτόσημο με αυτό των Χριστουγέννων, που έφερε η γέννηση του Σωτήρος  Χριστού, δηλαδή  της Αγάπης και της Ελπίδας , το οποίο οφείλουμε να διασώσουμε μέσα από τις  αξίες  της δημιουργίας, της συνεργασίας, της εργατικότητας ,της συνέπειας, του εθελοντισμού, της  αλληλεγγύης και  της  συνεισφοράς  που μεταλαμπαδεύονται  σε μικρούς και μεγάλους.  Επίσης δίνονται ευκαιρίες  για  επικοινωνία, ευχαρίστηση, διασκέδαση, ξεγνοιασιά, χαρά και  δημιουργία  πολύτιμων αναμνήσεων ώστε  να πλημμυρίσουν οι καρδιές  όλων μας  με δύναμη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. 

Ευχαριστούμε θερμά τους  χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν για τη δημιουργία της Ονειροχώρας - του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου- στο Αίγιο  και περιμένουμε έως τις 6 Ιανουαρίου μικρούς και μεγάλους  για να ζήσουν  την  εμπειρία της συμμετοχής σε αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα.

Ευχόμαστε σε όλους  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία ,αγάπη και ειρήνη

 

Διαβάστε επίσης