Γιώργος Λυγγερίδης: Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα (ΦΩΤΟ)

Το «παρών» έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΕΟΤΕΡΑ

Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη είπαν το τελευταίο αντίο συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στον Γιώργο Λυγγερίδη, τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξαν χούλιγκαν στου Ρέντη.

Το φέρετρο με τη σορό του άτυχου αστυνομικού μετέφεραν στη 1 μετά το μεσημέρι στον ναό οι συνάδελφοί του από την ΥΑΤ.

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη της σορού στον ιερό ναό έφτασε η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ με πρώτο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στις 13:30 έφτασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

liggeridis_kideia2344.jpg

Τραγική φιγούρα έξω από την εκκλησία μετά την τελετή ήταν η μητέρα του 31χρονου, η οποία, με όση δύναμη της είχε απομείνει, έλεγε σε όσους την παρηγορούσαν «Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του ''Λύγγε''».

Η εξόδιος ακολουθία ολοκληρώθηκε στις 3 και στη συνέχεια η πομπή με τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη αναχώρησε, μέσα σε χειροκροτήματα, για τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη όπου έγινε η ταφή του.

Μόλις το φέρετρο του άτυχου αστυνομικού βγήκε από την εκκλησία και μπήκε στην νεκροφόρα, ήχησαν οι σειρήνες των περιπολικών και των αστυνομικών μηχανών, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Όταν έφτασε το φέρετρο στον χώρο της ταφής, οι συνάδελφοί του πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα, άφησαν ένα λουλούδι και τους μπερέδες τους στον τάφο, ενώ ο κόσμος φώναξε «αθάνατος». 

soros-k-maketa

astinomikos-thessaloniki___7_

astynomia_peripolika_eurok-2048x1365.jpg

kideia-giorgou-liggeridi-1.jpg

filotheos

feretro-ligeridis2

feretro-ligeridis

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θα πουν σε λίγη ώρα το τελευταίο αντίο συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στον Γιώργο Λυγγερίδη, τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξαν χούλιγκαν στου Ρέντη.

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον 31χρονο αστυνομικό θα δώσει το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο ναό ήταν ο παππούς του αστυνομικού ο οποίος κρατούσε ένα λευκό λουλούδι.

  igeridi-papous   Εκτός από το τιμητικό άγημα της ΕΛΑΣ, έξω από τον ιερό ναό βρέθηκε και άγημα της Υπηρεσίας Αποκτάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο αστυνομικός Λυγγερίδης όταν δέχθηκε την φονική επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη.  

yat-ligeridis

  Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του Γιώργου Λυγγερίδη θα μεταφερθεί με πομπή στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη όπου θα γίνει η ταφή του άτυχου αστυνομικού.
Όπως έχει ανακοινωθεί η πομπή θα κινηθεί επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονικης – ν. Μουδανιων, Μαρίνου Αντύπα, επ. οδου Χαριλάου – θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων στη Θέρμη.

kideia-ligeridis2

kideia-ligeridis

kideia-ligeridis3

arxigos-elas

  ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ