Τα σνακ αποτελούν το 20% των ημερήσιων θερμίδων

Τα σνακ αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο των θερμίδων της ημέρας στους ενήλικες των ΗΠΑ και αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας πρόσθετης ζάχαρης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ερευνητές που ανέλυσαν δεδομένα από μελέτες με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους διαπίστωσαν ότι οι Αμερικανοί κατά μέσο όρο έπαιρναν περίπου 400 έως 500 θερμίδες από σνακ την ημέρα -συχνά περισσότερες από αυτές που κατανάλωναν στο πρωινό- που πρόσφεραν μικρή θρεπτική αξία.

 

Αν και οι διαιτολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά την τάση των Αμερικανών να τρώνε σνακ, «το μέγεθος του αντίκτυπου δεν γίνεται αντιληπτό μέχρι να το δει κανείς», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Christopher Taylor, καθηγητής ιατρικής διαιτολογίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης στο Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έλεγχαν τον διαβήτη τύπου 2 έτρωγαν λιγότερα ζαχαρούχα τρόφιμα και σνακ συνολικά από τους συμμετέχοντες χωρίς διαβήτη και εκείνους των οποίων τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έδειχναν ότι ήταν προδιαβητικά.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο PLOS Global Public Health.