Σχετικά με το τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ

 

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αναφέρεται:

Σχετικά με τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για το τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι: Από τον νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τη μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ είχαμε επισημάνει ως Ομοσπονδία, τον κίνδυνο να βρεθεί ο Οργανισμός χωρίς χρήματα.

Από τη μείωση των εισφορών είχαμε υπολογίσει και προειδοποιήσει ως Ομοσπονδία, ότι ο ΟΑΕΔ θα είχε πάνω από ένα 1δις μείωση των εσόδων του. Το κενό αυτό θα καλυπτόταν απο τον κρατικό προϋπολογισμό μας είπαν.

Η μείωση των εισφορών και η αλόγιστη χρήση των εσόδων του ΟΑΕΔ, υπενθυμίζουμε τα 7,2 εκ ευρώ που ενέκρινε πέρυσι το Δ.Σ ΔΥΠΑ για διαφήμιση, οι απευθείας αναθέσεις, οι κομματικές φιέστες μέσω της ΔΥΠΑ κλπ δημιουργούν ένα κλίμα κακοδιαχείρισης με συνέπεια ελλείμματα και τις αναμονές κάλυψης. Ο ΟΑΕΔ υπάρχει για τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων και όχι για τις ανάγκες των κομμάτων και των προσωπικών προβολών. Οι απαντήσεις του Υπουργού επιβεβαιώνουν τις αγωνίες μας. Περιμένουμε πειστικότερες απαντήσεις.

Τέλος, σημειώνουμε πως, ακόμα κι αν το έλλειμμα καλυφθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Και είναι πρόβλημα έλλειψης σχεδιασμού, κακοδιαχείρισης, πρόβλημα της μετατροπής ενός δημόσιου Οργανισμού σε κομματικό φέουδο, «δώσε κι όπου βγει» !

Για το ΔΣ

ο Πρόεδρος               ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.               Τηλιγάδας Κ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ