Οι μαθητές της Αχαΐας δίδαξαν αγάπη, προσφορά και ευαισθητοποίηση - Γέμισαν τον κουμπαρά της «ΦΛΟΓΑΣ» με το ποσό των 26.500 ευρώ (ΦΩΤΟ)

Μήνυμα ελπίδας σε κάθε παιδί που πάσχει από καρκίνο

Η καρδιά της Αχαΐας χτύπησε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.  Μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι Γονέων 60 σχολικών μονάδων  του νομού μας και το Παράρτημα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» διοργάνωσαν μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή,  που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή μας και είναι πρωτοποριακή σε ολόκληρη τη χώρα. 

Η αθρόα συμμετοχή, κυρίως των μαθητών-μαθητριών, έστειλε τα πιο δυνατά μηνύματα αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Με τον δικό τους τρόπο οι εκπαιδευτικές κοινότητες αγκάλιασαν τα παιδιά που ασθενούν και τις οικογένειές τους. Δίδαξαν ότι με απλές ενέργειες μπορούν να διαδώσουν ισχυρά μηνύματα προσφοράς και να στηρίξουν ουσιαστικά τις καθαρές προσπάθειες που γίνονται για τα παιδιά που νοσούν.  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, εκτός από τα κοινωνικά μηνύματα και τη γνωριμία με τον παιδικό καρκίνο, κατάφεραν πουλώντας τις όμορφες δημιουργίες τους να ενισχύσουν τον κουμπαρά της «ΦΛΟΓΑΣ» με το ποσό των 26.500 ευρώ. 

Τα χρήματα αυτά προστέθηκαν στο ταμείο της «ΦΛΟΓΑΣ» που καλύπτει  τη λειτουργία των τεσσάρων ξενώνων φιλοξενίας παιδιών και εφήβων που πάσχουν από καρκίνο, τις μισθοδοσίες γιατρών, νοσηλευτών και άλλου εξειδικευμένου προσωπικού που στελεχώνουν τα παιδοογκολογικά τμήματα, τη νοσηλεία κατ΄ οίκον, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

20231209_103241.jpg

Ωστόσο κυρίαρχο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» - η οποία δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, αλλά ούτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, ελέγχεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές και δημοσιοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα έσοδα και τα έξοδά της - αποτελεί  η χρηματοδότηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων  μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας. Πλέον τα παιδιά με καρκίνο έχουν πρόσβαση σε προηγμένες θεραπείες και η λήψη των αποφάσεων  για τη θεραπεία τους γίνεται από διεθνείς συνεργατικές ομάδες, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν στο εξωτερικό για μια δεύτερη γνώμη. Κάθε παιδί από τη στιγμή που θα μπει σε Ογκολογικό τμήμα (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο) θα δέχεται ακριβώς την ίδια φροντίδα από τους γιατρούς μας στην Ελλάδα, όπως και κάθε άλλο παιδί σε κάθε προηγμένη χώρα της Ευρώπης.   

1702121518057.jpg

Η οικογένεια της «ΦΛΟΓΑΣ» ευχαριστεί δημοσίως την εκπαιδευτική κοινότητας της Αχαΐας που ανέδειξε την ύπαρξη του καλού προσώπου της κοινωνίας. Τα φωτεινά πρόσωπα των μαθητών-μαθητριών, τα τραγούδια τους και τα ζεστά συνθήματά τους ζωντάνεψαν τη «ΦΛΟΓΑ» και έστειλαν μήνυμα ελπίδας σε κάθε παιδί που πάσχει από καρκίνο. 

Στην πρωτοποριακή, πανελλαδικά δράση συμμετείχαν:

Νηπιαγωγεία - Παιδικοί Σταθμοί: 2ο, 2ο Ειδικό, 7ο, 23ο, 34ο, 51ο, 59ο, 65ο Πατρών, Αράξου, 2ο Δεμενίκων, 3ο Κ. Αχαΐας, Καμινίων,  Πειραματικό Π.Π., Τέμενης, Φαρρών, «ΗΛΙΟΧΩΡΑ», «ΜΙΚΡΟ ΓΥΡΙ», «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ», 

Δημοτικά: Αγίου Βασιλείου, «Αναγέννηση», Βασιλικού, Δρεπάνου, Κ. Καστριτσίου, 1ο Οβρυάς, 2/θέσιο & 8/θέσιο Πειραματικό Π.Π., Τεμένης, Φαρρών, Χαλανδρίτσας, 1ο, 2ο, 2ο Ειδικό, 4ο, 6ο, 10ο, 11ο, 14ο, 19ο, 20ο, 26ο, 41ο, 43ο, 49ο, 52ο, 54ο, 55ο, 59ο, 60ο, 65ο Πατρών.

Γυμνάσια: 2ο Παραλίας, Ρίου, 6ο, 13ο, 21ο Πατρών, Πρότυπο Πατρών.

Λύκεια: Ιδιωτικό «ΘΕΜΕΛΙΟ».

Φορείς: Αετός Ρίου Α.Ο., Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ρυθμός-Κίνηση, ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, πρόγραμμα OACCUS. 

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αχαΐας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, και ειδικότερα με την κ. Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, και με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Καθοριστική  στην όλη διοργάνωση είναι η στήριξη της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων (Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Πολιτιστικός Τομέας), του Γεώργιου Αδαμόπουλου (ηχητική κάλυψη) και του ΕΕΣ, Τμήμα Πάτρας, του Σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και της επιχείρησης «ΚΡΕΟΣΥΣ.

Διαβάστε επίσης