Πάτρα: Ο Γιάννης Στουρνάρας αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου (ΦΩΤΟ)

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πρώην υπουργός Γιάννης Α. Στουρνάρας αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, σε τελετή στην αίθουσα τελετών «Οδυσσέας Ελύτης».

Τον τιμώμενο προσφώνησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ενώ χαιρέτησαν ο Κοσμήτορας Βασίλειος Π. Βουτσινάς, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Ιωάννης Α. Βενέτης.

Η παρουσίαση του τιμώμενου έγινε από τον επ. Καθηγητή του Τμήματος Αθανάσιο Ο. Ταγκαλάκη.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Γιάννη Στουρνάρα με τίτλο: «Προκλήσεις για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία».

 Στην ομιλία του ο κ. Στουρνάρας μεαξύ άλλων σημείωσε:«η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σήμερα πολλαπλές, συχνά ταυτόχρονες, κρίσεις και προκλήσεις», προσθέτοντας: «Οι κρίσεις και οι προκλήσεις αυτές αφορούν ζητήματα γεωπολιτικά, ενεργειακά, κοινωνικά, και όλα, άμεσα ή έμμεσα, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και ευρύτερα με τη βιωσιμότητα. Προσεγγίζουμε κρίσιμα σημεία καμπής, τα οποία, αν και όταν ξεπεραστούν, θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές. Ειδικότερα, η φύση βρίσκεται σε πρωτοφανή κίνδυνο, όπως αναγνωρίζεται από την επιστημονική κοινότητα, και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει πιο συχνά και πιο σφοδρά. Όλα τα παραπάνω έχουν ως επίπτωση τις αυξανόμενες απώλειες στο κεφάλαιο – ανθρώπινο, φυσικό και οικονομικό, κάτι που βιώνουμε και στην Ελλάδα, και μας οδηγούν στην επώδυνη διαπίστωση του πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση είναι η ευημερία και, εν τέλει, η επιβίωσή μας».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ