Γωνιά του βιβλίου: Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Παλιές και νέες χώρες»

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Τα Βιβλιοπωλεία  Γωνιά του βιβλίου-Παπαχρίστου και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 9  Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Παλιές και νέες χώρες» .

 Παρουσιάζει το βιβλίο και συζητά με τον συγγραφέα  η Σοφία Κασβίκη, ιστορικός, φιλόλογος.

papaxristou_gonia_23_zourgos1.jpg

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ισίδωρος Ζουργός είναι  ίσως από τους  πιο καταξιωμένους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες που τα μυθιστορήματα  του αγαπούν να διαβάζουν οι αναγνώστες και τον έχουν κατατάξει στους πιο αγαπημένους συγγραφείς .
 Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Έχει γράψει  τα µυθιστορήµατα Φράουστ .Αποσπάσµατα από το βιβλίο του ωκεανού (2000), Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού (2002),  Στη σκιά της πεταλούδας (2005), Η αηδονόπιτα (2008), Ανεµώλια (2011),Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλµοσίνο (2014),  Λίγες και μία νύχτες (2017), Οι ρετσίνες του βασιλιά (2019), Περί της εαυτού ψυχής (2021), Παλιές και νέες χώρες (2023). Έχει βραβευτεί δε για τα περισσότερα .
Επίσης συνέγραψε µε τον σκηνοθέτη Πάνο Καρκανεβάτο το σενάριο της ταινίας Όχθες (2015). Έχει τιμηθεί με το βραβείο ιστορικού μυθιστορήματος του Ιδρύματος «Κώστας και Άρτεμις Κυριαζή» (2023). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στην οθωμανική Θεσσαλονίκη του 1885, ένα άνοστο αστείο, λίγα βλέμματα και κάποια παλιά μυστικά στέκονται αρκετά για να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση ανάμεσα σ’ έναν αφελή και ονειροπόλο άνδρα και μια δυναμική γυναίκα. Στην Αθήνα βασιλεύει ο Γεώργιος Α΄, στην Ερμούπολη το εμπόριο και στη Θεσσαλονίκη η ομίχλη.Οι δυο τους θα ταξιδέψουν στην παλιά Ελλάδα και θα επιστρέψουν στη συνέχεια στους τόπους αυτούς, που χρόνια αργότερα, μέσα από το ζεστό αίμα των πολέμων, θα ονομαστούν Νέες Χώρες.

Διαβάστε επίσης