Α. Παναγιωτόπουλος: "Να επαναλειτουργήσει άμεσα ο Οδοντωτός - Η κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια με τον σιδηρόδρομο"

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του ‘‘Οδοντωτού’’» κατέθεσαν δεκατέσσερεις (14) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Στην ερώτηση, αφού γίνεται αναφορά στις πρόσφατες αποκαλύψεις για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών, παρουσιάζεται η τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στη σιδηροδρομική γραμμή του Οδοντωτού, που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, με το κλείσιμό της για τέταρτη (4η) φορά από τα μπάζα που κατεβάζει χείμαρρος κάθετος στον Βουραϊκό ποταμό.

Στο κείμενο δεν παραλείπεται να παρατεθεί ως αιτία αυτής της κατάστασης η καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου, ωστόσο, αναδεικνύεται η αδιαφορία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της γραμμής.

Επιπλέον, τονίζεται η σημασία  του «Οδοντωτού» για τη μεταφορά των ντόπιων κατοίκων αλλά και για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομίων εξαιτίας αυτής της μοναδικής σε ιστορία και φυσικό κάλλος διαδρομής.

Τέλος και πέρα από την ερώτηση, με αφορμή τον εκτροχιασμό στο κέντρο της Πάτρας, συρμού του προαστιακού, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος έκανε δημόσια αναφορά στην κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους που την χαρακτήρισε κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτροχιασμένη και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια με την υπογειοποίηση και να βελτιώσει εδώ και τώρα τις γραμμές, τις διαβάσεις, τις γέφυρες, τα φυλάκια και γενικά όλο το πλέγμα των υποδομών του δικτύου  που είναι  σε λειτουργία, ως πρώτο βήμα …καλής θέλησης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ