Βραζιλία-Αργεντινή 0-1: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια έσπασε το αήττητο της «σελεσάο»

 

Μία ιστορική νίκη πέτυχε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) η Αργεντινή, καθώς άλωσε το Μαρακανά», επικρατώντας με 1-0 σκορ της Βραζιλίας.

Το γκολ του Οταμέντι με κεφαλιά στο 62ο λεπτό έκρινε το 110ο «Clasico Del Atlantico»,  υποχρεώνοντας τη «σελεσάο» στην πρώτη εντός έδρας ήττα της ιστορίας της σε προκριματικά Μουντιάλ.

To παιχνίδι άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας, καθώς δημιουργήθηκαν επεισόδια στις εξέδρες, με τους οπαδούς των δύο εθνικών ομάδων να συγκρούονται, μετά την κίνηση των Βραζιλιάνων να πάνε προς την πλευρά των Αργεντίνων για να απλώσουν μπροστά τους ένα πανό.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι συνεπλάκησαν με την αστυνομία, με τους παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι να σπεύδουν στην εξέδρα, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στο πρώτο μέρος πιο πολύ… κατς παίχθηκε παρά ποδόσφαιρο, καθώς οι δύο ομάδες φρόντισαν να αλληλοεξουδετερωθούν, με τα σκληρά φάουλ να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου 45λέπτου.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έχοντας καταφέρει να «εξαφανίσουν» το μεγάλο όπλο των Αργεντινών, τον Λιονέλ Μέσι, ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν, καθώς ο Μαρτινέλι, αν και βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις απέναντι από τον Μαρτίνεθ, δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Έτσι κόντρα στη ροή του αγώνα η ομάδα του Σκαλόνι κατάφερε να προηγηθεί στο 62ο λεπτό με κεφαλιά του Οταμέντι, γκολ που αποδείχθηκε αρκετό, ώστε να σπάσουν το αήττητο σερί των Βραζιλιάνων.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ