Αγρίνιο: Αντιδράσεις για τους 200 γιατρούς του νοσοκομείου που κάθονται στο εδώλιο - Γιατί κατηγορούνται

 

 

Αντιδρούν με κινητοποιήσεις γιατροί του Αγρινίου για τις διώξεις για παράβαση καθήκοντος που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους για την μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών για εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Αγρινίου από το 2018 έως το 2021.

Οι κατηγορούμενοι δικάζονται στις 11 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου και σήμερα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αγρινίου. Νωρίτερα, το πρωί, στον ίδιο χώρο έγινε και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας.

Τι ανέφερε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας Μάκης Αραβανής:

«Αυτή είναι η αναγνώριση της προσφοράς από τους διοικούντες, να μας στέλνουν στα δικαστήρια και να διωκόμαστε ποινικά; Αυτό έγινε με βάση τα δικά τους και τα δικαστικά πορίσματα καλύπτοντας τις δικές τους ανεπάρκειες. Παραπέμπονται και κατηγορούνται όλοι οι γιατροί των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας που με «εντέλλεσθε» μετακινήσεις συμμετείχαν σε εφημερία στην κάλυψη των κενών δουλεύοντας όλοι ακατάπαυστα.

Η συντριπτική πλειοψηφία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου λειτουργεί κάτω από το ελάχιστο κόστος ασφάλειας πού όμως παρόλα αυτά όλοι οι γιατροί αυτά τα χρόνια βάζουν πλάτη για να μείνουν ανοιχτά ή και να λειτουργούν τα τμήματα.

Το θέμα είναι να δούμε και ποια είναι η κατηγορία. Δεν κατηγορούμαστε ότι εγκαταλείψαμε κάποιον ασθενή ή ότι αρνηθήκαμε να εξετάσουμε κάποιον ασθενή ή ότι δεν ήμασταν στο πόστο μας. Κατηγορούμαστε ότι δεν εκδίδαμε ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων υπό ανύπαρκτες προϋποθέσεις όμως», σημείωσε ο κ. Αραβανής σε σημείο της τοποθέτησής του.

Συμπλήρωσε ακόμη πως «αντ’ αυτού εκδίδαμε χειρόγραφα παραπεμπτικά αντιμετωπίζοντας άμεσα τον πολυτραυματία, τον εμφραγματία, τον ασθενή που είχε εγκεφαλικό σοκ δηλαδή τα οξέα επείγοντα περιστατικά προκειμένου να σώσουμε τους ασθενείς.

Το παράδοξο της υπόθεσης αυτής η αρμόδια αντιεισαγγελέας πρωτοδικών με τη διάταξη της έκρινε δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση διώξεις και ως εκ τούτου έθεσε την υπό κρίση δικογραφία στο αρχείο μετά τις πρώτες καταθέσεις και εγγραφές εξηγήσεις που είχαμε δώσει τον Ιούνιο.

Η αντεισαγγελέας εφετών στην οποία υποβλήθηκε η διάταξη, έκρινε ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος για την παράβαση καθήκοντος που κατηγορούμαστε, που όμως όσο και αν διαβάσει κανείς τη διάταξη της δεν θα βρει κάποιο στοιχείο αιτιολογίας παραδοχής ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις.

Η ίδια παρήγγειλε στην αντεισαγγελέα πρωτοδικών να ενεργήσει κατάκριση παραπομπή μας ή όχι στο ακροατήριο. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθούμε».

Ηδη έχει αποφασιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου στις 29 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης