Μια γροθιά για τον μικρό Νικόλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζάκυνθος

«Πάμε για τον Νικόλα» ήταν το σύνθημα που δόθηκε με επιτυχία από νωρίς το πρωί της Κυριακής με την δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης, να είναι ικανή να κινητοποιήσει για άλλη μια φορά τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας της Ζακύνθου.

Πολύχρωμα μπαλόνια, γλυκά και κάθε είδους κεράσματα, χαρούμενη μουσική, κλόουν, face painting, παράσταση καραγκιόζη και λουλούδια από φυτώρια: καρπός προσφοράς από όσους ιδιώτες, εργάστηκαν οικειοθελώς. Συναντήθηκαν μετά τις 11:00 με τις δεκάδες παιδικές φωνές, στήνοντας κυριολεκτικά απ’ την αρχή ένα party, δίνοντας ένα «καινούργιο» μάθημα σε μικρούς και μεγάλους.

Με τις δηλώσεις τους όσοι παραβρέθηκαν αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που γίνεται αυτό το διάστημα για την συγκέντρωση του ερανικού ποσού των 151.200€ που απαιτείται ώστε να μπορέσει ο τρίχρονος Νικόλας (έχει διαγνωστεί με εγκεφαλική παράλυση-σπαστική-τριπληγία) να μεταβεί στο εξειδικευμένο κέντρο στην Αμερική όπου με την κατάλληλη τεχνογνωσία θα γίνει η δύσκολη εγχείρηση στον αγώνα που δίνει για να βελτιώσει την κινητική του κατάσταση. Αφετηρία στο «ταξίδι» για μια φυσιολογική ζωή.

Η «γλυκιά» προσπάθεια στέφθηκε με ρεκόρ συμμετοχής επικρατώντας το αδιαχώρητο με τους συμπολίτες μας να γράφουν ιστορία με την στάση και την ευαισθησία που επιδεικνύουν.

 

 

Ο Νικόλαος με το δίδυμο αδερφό του Τιμόθεο γεννήθηκαν πρόωρα στις 28 εβδομάδες. 48 ώρες μετά την γέννηση του και ενώ νοσηλευόταν στην Μονάδα εντατικής νοσηλείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού παρουσίασε πνευμονική και εγκεφαλική αιμορραγία. Η διάγνωση του είναι εγκεφαλική παράλυση σπαστική – τριπληγια. Οι συνέπειες της εγκεφαλικής παράλυσης έχουν επηρεάσει σημαντικά την κίνηση του , δεν μπορεί να περπατήσει ανεξάρτητα να σταθεί όρθιος και να διαχειριστεί καλά τα άκρα τού. Η οικογένεια με εξαιρετική αφοσίωση και υπομονή βοήθησε και βοηθά το παιδάκι με πλήρη παροχή κάθε ιατρικής και παραϊατρικής φροντίδας. Ο Νικόλας είναι πανέξυπνος για την ηλικία του, είναι χαρούμενο και ευγενικό πλάσμα και αρκετοί από εσάς τον έχετε συναντήσει με την περπατούρα του στην πόλη της Ζακύνθου.

Για να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η κινητική κατάσταση του Νικόλα μας χρειάζεται να κάνει μια επέμβαση η οποία ονομάζεται εκλεκτική ραχιαία ριζοτομή με την οποία θα βοηθηθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Tο ποσόν που απαιτείται για αυτή την επέμβαση είναι 151.200 ευρώ

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση που εφαρμόζεται με επιτυχία μόνο σε ένα κέντρο στην Αμερική και έχει άριστα αποτελέσματα. Δυστυχώς κανένα άλλο κέντρο στην Ελλάδα ή Ευρώπη δεν έχει την πείρα και την τεχνογνωσία ακόμα για να την εφαρμόσει και προσπάθειες που έγιναν αλλού ήταν επιζήμιες.

zantetimes.gr

Διαβάστε επίσης