ΗΠΑ: «Πέφτει» στις δημοσκοπήσεις ο Μπάιντεν - «Πυρά» Τραμπ κατά του Αμερικανού προέδρου

Ακριβώς έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές του 2024, δημοσκοπήσεις θέλουν τον Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, σε απόσταση πίσω από τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, και ν’ αδυνατεί να πιάσει τον παλμό της βαθιά απαισιόδοξης αμερικανικής κοινής γνώμης

Πριν από έναν χρόνο ο Τζο Μπάιντεν δήλωνε πως θα είναι «πρόεδρος μίας θητείας». Ωστόσο αποφάσισε μαζί με τους συμβούλους του να παρατείνει αυτή την «επένδυση» και να ξανατρέξει σε έναν δεύτερο «κύκλο» εκλογών.

Οι Δημοκρατικοί δεν ξεχνούν αυτό που έπαθαν το 2016, τότε που η Χίλαρι Κλίντον έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ, και σύμφωνα με συζητήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες, θεωρούν υποχρέωσή τους να αποφύγουν με κάθε κόστος το ενδεχόμενο να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέφει στην εξουσία, καθώς αυτό δεν θα σημαίνει μόνο μία εκλογική ήττα, αλλά και κίνδυνο για την αμερικανική δημοκρατία.

Γι΄αυτόν τον λόγο εντείνονται οι πιέσεις στον Αμερικανό πρόεδρο.

Στις δημοσκοπήσεις, μπορεί ο Τραμπ να προηγείται του Μπάιντεν, ωστόσο σε κάποιες κρίσιμες πολιτείες, θα κρίνουν και το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Τι γίνεται με την Μισέλ Ομπάμα

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δύσκολο να αναλάβει η Μισέλ Ομπάμα, αρχικά γιατί ο Τζο Μπάιντεν δεν υποχωρεί. Στο Δημοκρατικό κόμμα ωστόσο τον θεωρούν ότι είναι ο αδύναμος κρίκος, κι γι΄αυτόν τον λόγο πιέζεται το «παιχνίδι των δημοσκοπήσεων» προκειμένου να του ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση του Τζο Μπάιντεν ο οποίος είπε σε δημοσιογράφο πως, «μιλάτε όλοι για 2 δημοσκοπήσεις που υστερώ έναντι του Τραμπ αλλά δεν μιλάτε για τις άλλες 8 στις οποίες προηγούμαι».

Για την μομφή του Τραμπ στον Μπάιντεν ότι «οδηγεί την ανθρωπότητα σε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο», είναι κάτι που το έχει υπαινιχθεί ξανά ο Τραμπ, και θέλει να αποκοπεί η Αμερική, να απομονωθεί από την εμπλοκή της σε πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.

megatv.com

Διαβάστε επίσης