Πάτρα: Η "γνωστή-άγνωστη" βεντέτα των Προσφυγικών - "Ανοιχτοί λογαριασμοί" ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Βεντέτα ανάμεσα σε ομάδες νεαρών που ανήκουν  σε εκ διαμέτρου αντίθετους χώρους, έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή των Προσφυγικών.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news πρόκειται για άτομα τα οποία ανήκουν σε ακροδεξιές και αντιεξουσιαστικές ομάδες αντίστοιχα και οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή προκαλώντας κάποιες περιπτώσεις εντάσεις.

Πιο συγκεκριμένα σε διάφορα σημεία των Προσφυγικών μέλη της ακροδεξιάς ομάδας κάνουν την εμφάνισή τους με πρώτο τους μέλημα την αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους και εγκαταλελειμμένα κτίρια. Σχεδόν άμεσα τα άτομα του αντίπαλου χώρου εμφανίζονται στην περιοχή με σκοπό να σβήσουν τα συνθήματα και να γράψουν δικά τους, προκαλώντας ακόμη και εντάσεις στην περιοχή.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Πριν από μερικά βράδια, οι τελευταίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Πιό συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα και άρχισαν να διασχίζουν τους δρόμους των Προσφυγικών. Η κινητοποίησή τους προκάλεσε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Και αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο όταν νεαροί άρχισαν να γράφουν συνθήματα σε σπίτι στη συμβολή των οδών Πόντου και Φαναρίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί φραστικό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο τελευταίος κάλεσε την Αστυνομία και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή. 

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως τέτοιου τύπου περιστατικά είναι συχνά και πως διαρκώς μέλη και των δύο ομάδων προκαλούν με την εμφάνισή τους τρόμο στους κατοίκους. Επισήμαναν δε πως έχουν καταστραφεί προσόψεις αρκετών  σπιτιών από τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους.

Ζητούν ακόμη να υπάρξει πιο έντονη αστυνόμευση της περιοχής προκειμένου να αραιώσουν οι εμφανίσεις των ατόμων και από τις δύο αντίπαλες ομάδες. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τα συγκεκριμένα γεγονότα προβληματίζουν τους κατοίκους οι οποίοι είδαν πριν από μερικές ημέρες να εξελίσσονται σοβαρά επεισόδια στο μετρό της Αθήνας ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές.

Όπως αναφέρουν πρόκειται για άτομα τα μέλη των οποίων τρέφουν αισθήματα μίσους και δεν διστάζουν πολλές φορές να εκδηλώνουν συμπεριφορές που φτάνουν στα άκρα. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κινητικότητά τους απασχολεί σοβαρά τα στελέχη της τοπικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης