Η εορτή του Αγίου Λογγίνου στις Φυλακές Πατρών – ΦΩΤΟ

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην έκφραση αγάπης προς τους κρατουμένους

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αναφέρονται τα εξής:

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών των Πατρών, ετελέσθη την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου η Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Λογγίνου του Εκατοντάρχου, προστάτου των υπηρετούντων στην εξωτερική και εσωτερική φρουρά του καταστήματος Φρούρησης.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι εορτάζοντες Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, ο Διευθυντής, ο Αρχιφύλακας και το λοιπό προσωπικό, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσων Φωτήλας και Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

img-4ee7da1c0975de5ebb005c71dcfcd70e-v.jpg

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μίλησε για τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Λογγίνου, ο οποίος εβίωσε συγκλονιστικές στιγμές κατά τις ώρες των Φρικτών Παθών του Κυρίου και εβεβαιώθη περί της Αναστάσεώς Του, βαπτισθείς εις το Όνομά Του και αξιωθείς μαρτυρικού στεφάνου, ως πρώτος στρατιωτικός μάρτυς της Εκκλησίας.

Επίσης ανεφέρθη στο έργο των υπηρετούντων στις Φυλακές και στην έκφραση αγάπης προς τους κρατουμένους, τους οποίους πολλάκις έχει επισκεφθεί ο Σεβασμιώτατος και τους έχει μιλήσει πατρικά.

Τέλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή κ. Αντώνιο Ζήκο και όλο το Προσωπικό για την συνεργασία με την τοπική Εκκλησία και την διευκόλυνση του Ιερέως Προισταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Φυλακών και των συνεργατών του Ιερέων.

img-d1993893278274f48c8fe5838bdb9455-v.jpg

Διαβάστε επίσης