Γνωρίζατε ότι τόσο καιρό εφαρμόζαμε λάθος το conditioner; Πώς θα το κάνουμε σωστά;

 

Η περιποίηση των μαλλιών αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας ομορφιάς. Και η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση ενός περιποιημένου χτενίσματος.

Τα λαμπερά, υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά είναι η κορώνα σε κάθε μας εμφάνιση. Επομένως είναι γεγονός πως το σωστό σαμπουάν, οι εξειδικευμένες μάσκες, και τα conditioners αποτελούν σημαντικά βήματα για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, παρά την ευρεία χρήση των conditioners, είναι δυνατόν να τα εφαρμόζουμε λανθασμένα, χωρίς να το γνωρίζουμε.

Μέχρι σήμερα, πολλές από εμάς νομίζαμε ότι η χρήση του conditioner είναι αρκετά αυτονόητη. Όμως, οι κορυφαίοι κομμωτές αναφέρουν ότι η εσφαλμένη χρήση του conditioner είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη περιποίησης των μαλλιών που μπορούμε να κάνουμε. Ας δούμε λοιπόν πώς χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα το conditioner και πώς θα πρέπει να το εφαρμόζουμε από εδώ και στο εξής.

Ο λάθος τρόπος χρήσης του conditioner

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η χρήση του conditioner σε βρεγμένα μαλλιά που είναι ακόμα πολύ βρεγμένα. Σε αυτήν την περίπτωση, το conditioner δεν μπορεί να εισχωρήσει στην τρίχα, γιατί πολύ απλά γλιστράει. Στην ουσία, πρέπει να στραγγίζουμε ελαφρώς τα μαλλιά μας πριν εφαρμόσουμε το conditioner. Αυτό επιτρέπει στο προϊόν να διεισδύσει στην τρίχα και να αποδώσει τα οφέλη του.

Η σωστή εφαρμογή του conditioner
Βήμα 1: Πλύσιμο των μαλλιών

Ξεκινήστε πάντα με το πλύσιμο των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας. Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό, ώστε να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαμπουάν πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή του conditioner.

Βήμα 2: Στράγγισμα των μαλλιών

Αφού τελειώσετε το πλύσιμο, στεγνώστε τα μαλλιά σας απαλά με μια πετσέτα. Δεν πρέπει να τα στεγνώσετε πλήρως, αλλά να αφήσετε μικρή ποσότητα υγρασίας ώστε τα μαλλιά να είναι ελαφρώς υγρά.

Βήμα 3: Εφαρμογή του conditioner

Τώρα είναι η στιγμή να εφαρμόσετε το conditioner. Πάρτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας (η ποσότητα εξαρτάται από το μήκος και το πάχος των μαλλιών σας) και απλώστε το ομοιόμορφα στα χέρια σας.

Βήμα 4: Εφαρμογή στο μήκος και τις άκρες

Απλώστε το conditioner στο μήκος και τις άκρες των μαλλιών σας. Αποφύγετε την εφαρμογή στις ρίζες, καθώς αυτές οι περιοχές δεν χρειάζονται τόσο πολύ ενυδάτωση όσο το υπόλοιπο μήκος. Η εφαρμογή στις ρίζες μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική λιπαρότητα.

Βήμα 5: Δράση του conditioner

Αφήστε το conditioner να δράσει για τον καθορισμένο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του (συνήθως 2-5 λεπτά). Αυτό επιτρέπει στα συστατικά του να ενεργοποιηθούν και να ενυδατώσουν τα μαλλιά σας.

Βήμα 6: Ξέπλυμα

Ξεπλύνετε καλά το conditioner με άφθονο χλιαρό νερό. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα προϊόντος στα μαλλιά σας.

Βήμα 7: Στέγνωμα

Στεγνώστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα απαλά και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιήστε έναν πιστολάκι με χαμηλή θερμοκρασία. Έτοιμες!

https://www.instyle.gr/