Αγωνία για 13χρονο μαθητή που έπεσε από ύψος 5 μέτρων σε σχολείο

Στη Λαμία

Στην Αθήνα για να συνεχιστεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο Παίδων, μεταφέρεται σήμερα Δευτέρα ο 13χρονος μαθητής Γυμνασίου, ο οποίος νωρίτερα σήμερα, βρέθηκε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων,  όταν υποχώρησε κάγκελο του σχολείου στο οποίο θέλησε να σταθεί.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα (lamiareport), ο 13χρονος μαθητής βρισκόταν σε χώρο του προαυλίου και όταν πήγε να στηριχθεί με την πλάτη στα κάγκελα, μέρος από τη σιδερένια κατασκευή υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό.

Στο σημείο επικράτησε πανικός με τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να σπεύδουν προς βοήθεια στον μαθητή.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο 13χρονος μαθητής έχει κυρίως ορθοπεδικής φύσεως τραύματα στα κάτω άκρα, και μώλωπες στο πρόσωπο από την πτώση.

Στο σχολείο έσπευσε αμέσως κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και διαπίστωσε ότι ο 13χρονος είχε χτυπήσει στα πόδια, έχοντας αποφύγει βαρύτερο τραυματισμό σε άλλο σημείο του σώματος ή στο κεφάλι. Το παιδί είχε τις αισθήσεις του και μετά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Παίδων, στην Αθήνα.

Κατά πληροφορίες, έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η επίσκεψη ψυχολόγων, προκειμένου να υποστηριχθούν οι υπόλοιποι μαθητές, οι οποίοι ήταν μάρτυρες του ατυχούς συμβάντος. Επί τόπου βρέθηκε, στο μεταξύ, ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας, κ. Γ.Κατσαρός, ενώ έχει γίνει επικοινωνία με το δήμαρχο Λαμιέων, του οποίου αρμοδιότητα είναι το σχολείο. 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης