Γιατί στηρίζω τον Βασίλη Αϊβαλή για τον Δήμο της Πάτρας

Του Νίκου Τσούκαλη, πρώην Βουλευτή Αχαΐας

 

Η Πάτρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο σε ό,τι αφορά την πορεία της και το αναπτυξιακό της μέλλον. 
 

Η υστέρηση που καταγράφεται σε επίπεδο υποδομών, εικόνας και λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου, παροχών προς τους πολίτες, «συνομιλίας» με άλλες περιοχές εντός και εκτός της χώρας, αλλά και ευκαιριών, ιδίως για τη νέα γενιά, συνθέτει ένα τοπίο που δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις για το αύριο.

Είναι τώρα η στιγμή να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητες της πόλης μας και να συναποφασίσουμε τη διαδρομή που θέλουμε να ακολουθήσει η Πάτρα τις επόμενες δεκαετίες. Ποιο θα είναι το στίγμα της;

Ποια θα είναι η στρατηγική της;

Σε ποια κατεύθυνση πρέπει να πορευτεί και με ποιους συμμάχους;

Ποιο θα είναι το αφήγημά της;

Πώς θα γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη αφήνοντας πίσω της τη «μονολιθικότητα» και την εσωστρέφεια;

Αυτή η συζήτηση προϋποθέτει γνώση, εμπιστοσύνη σε αυτούς που την διαθέτουν και σύνθεση απόψεων που θα είναι απόρροια ανοικτού δημοκρατικού διαλόγου με τις δυνάμεις της πόλης, αλλά και διαλόγου με άλλες πόλεις στο πλαίσιο της απαιτούμενης δικτύωσης της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας με το ευρύ περιβάλλον της.

Στοχευμένη ανάπτυξη, με τους πολίτες σε πρώτο πλάνο και την κοινωνική πολιτική αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, σημαίνει όδευση στη βάση ενός συμπεφωνημένου στρατηγικού σχεδίου για την Πάτρα, αλλά και μιας ενωτικής, διεκδικητικής στάσης από τους Φορείς της, με πρωτεργάτη τον Δήμο της.

Σημαίνει δημιουργικές συνέργειες και δημιουργικές «συνέχειες» σε τομείς που απαιτούν σοβαρότητα, όπως η υγεία, η παιδεία κ.α.  Σημαίνει εργασία για τους πολίτες και για τους νέους ανθρώπους της.

Σημαίνει αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πάτρας και του ανθρώπινου κεφαλαίου της. 

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή και την παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», κινείται σε αυτή τη λογική αλλαγής πορείας που έχει ανάγκη η Πάτρα για να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει -την ίδια ώρα που άλλες μικρότερες  πόλεις εξελίσσονται και την προσπερνούν.

Στηρίζω τον Βασίλη Αϊβαλή και την «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», με την ελπίδα ότι αυτή η νέα ομάδα επιστημόνων και τεχνοκρατών, ανθρώπων της προσφοράς και του κοινωνικού αγώνα, επιτυχημένων επαγγελματικών και ενεργών πολιτών που αγκαλιάζει όλο το εύρος της κοινωνίας της Πάτρας, θα καταφέρει με σχέδιο, δουλειά και νέα αντίληψη να οδηγήσει την πόλη στο μέλλον ως μια σύγχρονη, ανθρώπινη, φιλόξενη, δημιουργική, καινοτόμο και «ανοικτόμυαλη»  πόλη, αντάξια της ιστορίας και των ανθρώπων της.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ