Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Η εικόνα από όλα τα μέτωπα - Συνελήφθη 43χρονος στο Ζεφύρι για εμπρησμό

Συνελήφθη ένας 43χρονος στο Ζεφύρι για εμπρησμό, για δυο φωτιές που ξέσπασαν σε ξερά χόρτα μέσα σε οικόπεδο.

Ο 43χρονος θεωρείται υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού στο Ζεφύρι και συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για τη σύλληψή του ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση των Αρχών:

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ένας 43χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση για δύο (2) πυρκαγιές σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στο Ζεφύρι Αττικής.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Πάρνηθα, που έχει εγκλωβιστεί στη δίνη της πύρινης λαίλαπας! Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (23.08.23) εστάλησαν απανωτά μηνύματα από το 112 μέσα σε μόλις λίγα λεπτά για εκκένωση τριών περιοχών: Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω, ενώ σπίτια παραδίδονται στις φλόγες της τεράστιας φωτιάς, που ολοένα και φουντώνει λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που δεν λένε να κοπάσουν.

Με τη φωτιά στην Πάρνηθα να καίει λυσσασμένα οι κάτοικοι των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Καποτά ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Λεφάντω προς κέντρο Άνω Λιοσίων. 

Παράλληλα, έχουν ήδη εκκενωθεί 3 γηροκομεία της περιοχής και ένα μοναστήρι και έχουν απομακρυνθεί 150 ηλικιωμένοι τόσο για να μην απειληθεί η ζωή τους σε περίπτωση που οι φλόγες φτάσουν στις μονάδες όσο και για να μην προκύψουν προβλήματα υγείας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Η εικόνα από όλα τα μέτωπα

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ