Θάφτηκε 2 χρόνια μετά τον θάνατό του επειδή περίμεναν την ανάστασή του

Νότια Αφρική

 

Νοτιοαφρικανός πάστορας πέθανε το 2021, αλλά το σώμα του τέθηκε σε ανάπαυση αφού πέρασαν σχεδόν 600 ημέρες, επειδή η οικογένειά του και οι ενορίτες του περίμεναν να επιστρέψει στη ζωή

Ο Siva Moodley, ιδρυτής του The Miracle Center στο Gauteng, βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, πέθανε στις 15 Αυγούστου 2021, αφού αρρώστησε. Ωστόσο, η οικογένειά του αντί να κάνει τις προετοιμασίες για την κηδεία του άφησε το σώμα του στο νεκροτομείο, περιμένοντας την ανάστασή του.

Η σύζυγός του και άλλα μέλη της οικογένειάς του κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών πήγαιναν στο νεκροτομείο για να προσευχηθούν για την «επιστροφή» του, αλλά με το πέρασμα του καιρού σταμάτησαν να πηγαίνουν. Από την άλλη όμως, αρνήθηκαν και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την ταφή ή την αποτέφρωση του.

Ο υπάλληλοι του νεκροτομείου…σε απόγνωση

Καθώς περνούσαν οι μήνες οι υπάλληλοι του νεκροτομείου άρχισαν να επικοινωνούν με την οικογένεια προσπαθώντας να λάβουν τη συγκατάθεσή τους για ταφή ή αποτέφρωση, δηλώνοντας σε πολλές περιπτώσεις ότι η αποτυχία έγκαιρης απόρριψης της σορού εγκυμονούσε σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να λάβουν τη συγκατάθεσή τους και σύντομα η οικογένεια του πάστορα σταμάτησε να απαντά εντελώς στις κλήσεις του νεκροτομείου. Έτσι, η μόνη διαθέσιμη επιλογή για το νεκροτομείο ήταν η νομική οδός κατά της οικογένειας.

«Είναι ένα νομικό ζήτημα αστικής φύσεως. Δεν μπορώ να πάρω την απόφαση να τον θάψω ή να τον αποτεφρώσω μόνος μου», είπε ο ιδιοκτήτης του νεκροτομείου. «Η απόφαση πρέπει να προέρχεται από την οικογένειά του, αλλά εκείνοι δεν λένε τίποτα. Ήταν γνωστός άνθρωπος στην κοινότητα και δεν του αξίζει τέτοιου είδους μεταχείριση. Ελπίζω το δικαστήριο να του προσφέρει κάποια ανακούφιση».

Η απόφαση του δικαστηρίου

Τα δικαστικά έγγραφα έδειξαν ότι η χήρα του Sive Moodley, Jessie, και η οικογένειά του δεν συναινούσαν στην κηδεία του πάστορα υποστηρίζοντας ότι είχαν όραμα για τον θρησκευτικό ηγέτη να ξαναζωντανεύει. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γκαουτένγκ στο Γιοχάνεσμπουργκ έχοντας λάβει υπόψιν όλα τα στοιχεία ενέκρινε τελικά την υποχρεωτική ταφή ή αποτέφρωση του πάστορα.

Στην συνέχεια, η απόφαση του δικαστηρίου ανεστάλη για ένα μήνα, προκειμένου να επιδοθεί στην οικογένεια του Moodley. Το γραφείο τελετών διευκρίνισε ότι δεν ήθελαν να παραβιάσουν τη θρησκευτική ελευθερία κανενός, αλλά έπρεπε παραλληλα να τηρηθούν και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ