Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από το Σάββατο με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Ψυχρό μέτωπο έρχεται από τα Βορειοδυτικά

Ζέστη μέχρι την Παρασκευή

Δυο ημέρες ζέστη και μετά έρχεται μελτέμι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία βάσει των οποίων ατμοσφαιρική διαταραχή μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες που θα προκαλέσουν τοπικές βροχές, καταιγίδες και βοριάδες.

Το νέο κύμα της ζέστης επηρεάζει τη χώρα και γίνεται αισθητό από σήμερα και θα παραμείνει έως το Σάββατο 5 Αυγούστου, με τη θερμοκρασία να φτάνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οπως γράφει το meteo.gr, το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή 04/08 και το Σάββατο 05/08, οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, η ατμοσφαιρική διαταραχή που μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή 06/08.

 O διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς δίνει το στίγμα των επόμενων ημερών, τονίζοντας συγκεκριμένα πως "από το απόγευμα του Σαββάτου το ψυχρό μέτωπο που έρχεται από τα Βορειοδυτικά θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες και θα ενισχύσει τους ανέμους. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή".

stigmiotypo_othonis_840.png

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ