Τρεις κοινοί φόβοι όταν ταξιδεύουμε

Τα ταξίδια αποτελούν τροφή για το μυαλό και την ψυχή

Τα ταξίδια, είτε είναι κοντινά όπως το Πειραιάς Σέριφος είτε μακρινά, σημαίνουν πολύ περισσότερα από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και την επίσκεψη διαφόρων προορισμών.

Ανοίγουν προοπτικές και νέους ορίζοντες, κάτι που τα καθιστά επένδυση για τη ζωή καθενός μας. 

Στον σύγχρονο κόσμο που τα πάντα εξετάζονται με γνώμονα τα δεδομένα, ο κόσμος εσωκλείεται πραγματικά στην παλάμη μας. Για την ακρίβεια ο κόσμος όλος κλείνεται στην οθόνη του κινητού μας.

Παρότι η τεχνολογία μας επιτρέπει να είμαστε ενήμεροι, συνδεδεμένοι ταυτόχρονα μας απομονώνει. Μέσα σε όλα αυτά τα απανταχού Μέσα ενημέρωσης αναμεταδίδουν τη χειρότερη δυνατή εικόνα του κόσμου.

Επομένως ο μόνος τρόπος να μπορέσει να διαχειριστεί κανείς αυτές τις συνθήκες είναι τα ταξίδια. Αυτά αποτελούν τροφή για το μυαλό και την ψυχή. Κάτι το οποίο καταφέρνουν ενόσω χαλαρώνουμε εξερευνώντας τον αγαπημένο μας προορισμό. Σε κάθε ταξίδι ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να βυθιστεί στη νέα κουλτούρα, τη νέα κουζίνα και το τοπίο κάθε μέρους που επισκέπτεται. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία εφοδιάζουν τον άνθρωπο με νέες προοπτικές για τη ζωή, αλλά και για τον ίδιο τον εαυτό του. Κάπως έτσι το ταξίδι μετατρέπεται σε μετουσιωτική εμπειρία.  

3 συνηθέστεροι φόβοι όταν ταξιδεύουμε

Παρόλα αυτά για ορισμένους ανθρώπους τα ταξίδια εγείρουν φόβους ή και ανησυχία, ενώ για κάποιους είναι πιο εύκολο να κάνουν υπερπόντια ταξίδια. Ακολούθως θα δούμε τρεις από τους πιο κοινούς φόβους, που έχουν οι άνθρωποι ταξιδεύοντας.

Ο φόβος των αεροπλάνων οδηγεί στο πλοίο Πειραιάς Σαντορίνη

Κάποιος μπορεί να επιλέξει το δρομολόγιο Πειραιάς Σαντορίνη διανύοντας την απόσταση με πλοίο, επειδή φοβάται τα αεροπλάνα. Αν και η μικρή απόσταση των περισσότερων νησιών από την ηπειρωτική Ελλάδα, τα σε εξαιρετική κατάσταση πλοία και η πολύ καλή ανταπόκριση είναι ικανά κίνητρα για να πείσουν από μόνα τους κάποιον να μετακινηθεί με πλοίο. Επιπρόσθετα η θάλασσα συνειρμικά είναι συνδεδεμένη με τις διακοπές, που σημαίνει ότι από τη στιγμή που ο ταξιδιώτης επιβιβάζεται στο καράβι μπαίνει σε... «λειτουργία» διακοπών.

Στην περίπτωση που οι αποστάσεις είναι κοντινές, το θέμα είναι αντιμετωπίσιμο. Τι γίνεται όταν μιλάμε για υπερπόντια ταξίδια; Μια λύση θα ήταν να χρησιμοποιεί κανείς τα αεροπλάνα πιο συχνά, ώστε να συνηθίσει να βρίσκεται στα συγκεκριμένα μέσα. Γι’ αυτόν τον σκοπό μάλιστα σε χώρες, όπως η Αμερική έχουν μαθήματα προσομοίωσης πτήσης, ώστε όσοι φοβούνται να εξοικειώνονται με την πτήση. Άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι τα αεροπλάνα είναι τα πιο ασφαλή μέσα μεταφοράς και σπάνια συμβαίνουν ατυχήματα.

Ο φόβος για το άγνωστο

Αυτό συμβαίνει κυρίως σε όσους ταξιδεύουν σε ξένη χώρα. Αυτό συμβαίνει όταν προβάλλει κάποιος όσα τον ανησυχούν, όπως το τι να περιμένει, το να μη γνωρίζει ανθρώπους, πως θα οργανώσει το ταξίδι, τι θα τον περιμένει όταν φτάσει στον προορισμό του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του φόβου αυτού:

1. Πειραιάς Μήλος: Αντιμετωπίστε το ζήτημα σε μικρότερη κλίμακα

Δοκιμάστε να αποσπάσετε από το «πρόβλημα» τη σκέψη σας με κάτι ευχάριστο ταξιδεύοντας με το δρομολόγιο Πειραιάς Μήλος. Αφενός πρόκειται για ταξίδι μικρότερης διάρκειας σε εγχώριο έδαφος και όχι σε ξένη χώρα. Δεδομένου όμως ότι κάποιος δεν έχει επισκεφθεί ξανά το νησί της Μήλου, θα έρθει και πάλι αντιμέτωπος με το άγνωστο. Η αντιμετώπιση ενός θέματος σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε μικρότερη κλίμακα, βοηθά ψυχολογικά να ελαττώσσουμε το πρόβλημα και να το κάνουμε διαχειρίσιμο.

2. Εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης

Οι βαθιές αναπνοές ή ο διαλογισμός είναι απλές τεχνικές που μας βοηθούν να ηρεμήσουμε. Έτσι ο εγκέφαλός μας είναι πιο εύκολο να βρει λύσεις και να θέσει σε διαχειρίσιμη κλίμακα το πρόβλημα.

3. Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή σας

Αρχικά θα πρέπει κανείς να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για τα πράγματα. Ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή του ένας άνθρωπος, πιστεύει στην ικανότητά του να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα. Επομένως όταν βρεθεί σε μη οικείο περιβάλλον, θα έχει την πίστη ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες. 

Ο φόβος της ανασφάλειας

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς για τα ασφαλή σημεία

Ο φόβος του αν θα είναι κανείς ασφαλής στο μέρος που επισκέπτεται ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, προκύπτει όταν ταξιδεύει κάποιος μόνος του. Είναι λοιπόν σημαντικό να συμβουλευτεί κανείς πριν το ταξίδι τον ταξιδιωτικό πράκτορα, αλλά και να αναζητήσει πληροφορίες σε fora από άλλους που έχουν κάνει το ίδιο ταξίδι. Έτσι από την πολύτιμη εμπειρία άλλων θα γνωρίζετε τι να προσέχετε και τι να αποφύγετε. 

Πειραιάς Σίφνος: Αναμιχθείτε με τους ντόπιους

Όποιος έχει κάνει μια φορά το ταξίδι Πειραιάς Σίφνος γνωρίζει, ότι είναι εύκολο να αναμιχθεί κανείς με τους ντόπιους. Οι κάτοικοι του νησιού ξεχωρίζουν για τη φιλοξενία τους. Αυτός είναι και ο γενικός κανόνας είτε ταξιδεύει κανείς εγχώρια είτε εκτός συνόρων, να εγκλιματίζεται δηλαδή ο ταξιδιώτης στον τόπο και να αναμινγύεται με τους κατοίκους.

Διαβάστε επίσης