Πάτρα: Αλλάζει εικόνα η Πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό - 450 χιλιάδες ευρώ για ανάπλαση με υπογραφή Πελετίδη

Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών και την ολοκλήρωση των αντίστοιχων μελετών, η Πλατεία Ανδρούτσου, στην καρδιά του Βλατερού, αλλάζει εικόνα.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχής της Πάτρας, "ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του συνολικού έργου, προϋπολογισμού 456.978, 86 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη στην πλατεία θα γίνουν εργασίες: Οικοδομικές, οδοποιίας, ηλεκτρομηχανολογικές και πρασίνου.

Θα αντικατασταθούν τα στοιχεία της πλατείας (παιδική χαρά  κλπ) με σύγχρονα, θα γίνουν διάδρομοι, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα τύπου led, θα φυτευτούν δένδρα, θάμνοι και θα τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας."

Η Πλατεία Ανδρούτσου είναι μια από τις πιο αδικημένες πλατείες της Πάτρας αν και βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

"Οι εργασίες υλοποίησης του έργου θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιωσιμότητας του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής, στη νεολαία και στους επισκέπτες  αισθητικά και λειτουργικά βελτιωμένη και πιο φιλική, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για ελεύθερη πρόσβαση και αναψυχή. 

Ο αναβαθμισμένος χώρος της πλατείας θα λειτουργεί ως χώρος ξεκούρασης, αναψυχής και παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της συνοικίας."

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ