Φωτιά στο Νέο Κουβαρά: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Εκκενώνονται τρεις οικισμοί

Πνέουν άνεμοι έως 8 μποφόρ

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νέο Κουβαρά, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής Πέτα προς Νέο Κουβαρά για εκκένωση προς Κερατέα, ενώ μετά από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τις περιοχές Μελισσουργός και Τραμπουριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Βρίσκεται στην κορυφογραμμή του πρώτου βουνού πάνω από τα Καλύβια, με ισχυρούς άνεμους 6 με 7 μποφόρ και ριπές 8, που δυσκολεύουν ρίψεις από εναέρια μέσα. Στο σημείο υπάρχουν κυρίως πουρνάρια που κάνει εύκολη τη μετάδοση της φωτιάς. 

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην περιοχή του νέου Κουβαρά στη Λεωφόρο Λαυρίου από τη Λεωφόρο Σουνίου μέχρι την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η φωτιά στο Νέο Κουβαρά ξεκίνησε από ξερά χόρτα και επεκτάθηκε γρήγορα σε δάσος που βρίσκεται πάνω από τα σπίτια. Αυτή την ώρα η φωτιά κατευθύνεται νότια, έχει περάσει προς το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό προς Μελισσουργό – Τραμπουριά και υπάρχει κίνδυνος στο επόμενο δίωρο να κατέβει προς την παραλία (Καλυβίων – Αναβύσσου).

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο. Στην περιοχή ωστόσο επιχειρούν εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι τράκτορες περιπολίας, 2 ελικόπτερα S-64, ένα ΑΒ-214 και ένα συντονιστικό ΒΚ-117.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Πέτα του Νέου Κουβαρά να εκκενώσουν την περιοχή προς την Κερατέα.

Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με δήμαρχο έχουν στήσει συντονιστικό στο σημείο και έχει ζητηθεί προληπτική απομάκρυνση από Μελισσουργό προς Ανάβυσσο μέσω Λεωφ. Αναβυσσου.

Οι άνεμοι είναι ισχυροί, ενώ το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την περιοχή του Μελισσουργού στο Άνω Λαγονήσι. 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ