Πάτρα: Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ - "Κάποιοι γίνονται ...χορηγοί του Φαρμάκη"

 

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του ΠΑΣΟΚ, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στελέχη από τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης , με τα μέλη των αντίστοιχων νομαρχιακών επιτροπών και παρουσία του προέδρου της επιτροπής Αυτοδιοίκησης Κώστα Σκανδαλίδη κατέθεσαν τις προτάσεις τους, αλλά προχώρησαν και σε κριτική , πολλές φορές ιδιαίτερα οξεία, για την στάση του κόμματος , αλλά και στελεχών που με ευκολία ...μεταπηδούν σε δεξιά ψηφοδέλτια.

Η καυστική στάση των περισσοτέρων εστιάστηκε στην αργοπορία του ΠΑΣΟΚ να κινήσει διαδικασίες για επιλογή προσώπων που θα ηγηθούν ψηφοδελτίων σε Δήμους και Περιφέρεια.

Ιδιαίτερα για την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδα η κουβέντα "άναψε" όταν από πολλούς παρεβρισκόμενους ειπώθηκε πως αρκετοί εκ των "συντρόφων" έχουν γίνει χορηγοί του νυν Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. "Δεν μπορεί να πηγαίνουμε σε χωριά και να μας ρωτάνε εάν θα στηρίξουμε τον κ. Φαρμάκη", ανέφερε περιφερειακός σύμβουλος.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η παρέμβαση με άρθρο του υποψηφίου βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, τομεάρχη πορστασίας του πολίτη Μαρίνου Σκανδάμη, που υποστήριξε πως τοπικά στελέχη βρίσκονται σε "στρατηγική σχέση πολιτικής συνδιαλλαγής με τον κ. Φαρμάκη".

Χαρακτηριστική ήταν η εισήγηση στελέχους που μίλησε για την οπισθοχώρηση του ΠΑΣΟΚ στη Δυτ. Ελλάδα, σημειώνοντας πως έχασε 5.000 ψήφους τον Ιούνιο σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου. 

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια οι περισσότεροι υπογράμμισαν πως ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι απειροελάχιστος, για να δοθεί με αξιώσεις ο προεκλογικός αγώνας.

"Αυτές οι διαδικασίες έπρεπε να είχαν γίνει ενωρίτερα και να μην περιμέναμε το πέρας των εθνικών εκλογών", ήταν φράση που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους περισσότερους που πήραν τον λόγο.

Πάντως διάθεση για να ηγηθούν του ψηφοδελτίου έδειξαν τόσο ο επικεφαλής σήμερα της παράταξης Κατσιφάρα, Γιάννης Λύτρας, όσο ο περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μπαλαμπάνης, αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Η απάντηση αναμένεται να δοθεί από την κεντρική διοίκηση του κόμματος, όπως σημείωσε στην εισηγησή του ο Κώστας Σκανδαλίδης, διαψεύδοντας όσους πίστευαν πως η συσκέψη θα είχε τελικό αποτέλεσμα για στηρίξεις υποψηφίων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ